15 januari 2021 door Miranda in Live vanuit de sneeuw

De afgelopen dagen zijn er in de Apen enorme hoeveelheden sneeuw gevallen. Onze weerman voorspelde al aan het begin van de week al en hij blijkt niet te hebben overdreven met 'sneeuwdump, lokaal meer dan een meter sneeuw'. Naast prachtige beelden, leveren deze hoeveelheden sneeuw ook veel problemen op. Het lawinegevaar is hoog, straten en enkele dorpen zijn afgesloten en de inwoners staan de hele dag sneeuw te scheppen om hun huis toegankelijk te houden. Een schrale troost voor iedereen die nu eigenlijk op wintersport zou zijn: het zijn allesbehalve ideale skidagen, veel skigebieden hielden (een gedeelte) van hun liften gesloten wegens de enorme sneeuwval die ook vaak gepaard ging met harde wind. In dit artikel delen we beelden vanuit de Alpen.

Lokaal meer dan een meter sneeuw

Nadat de Zuid-Alpen deze winter al meerdere keren werden bedolven onder enorme hoeveelheden sneeuw, waren deze week de Noord-Alpen aan de beurt. En meteen 'goed' ook... Vooral Zwitserland en het westen van Oostenrijk kregen de volle laag. Inmiddels zorgt de sneeuw voor de nodige overlast. Meerdere wegen in de Alpen zijn afgesloten en dorpen als Warth, Lech am Arlberg, Gargellen en Sölden zijn officieel ingesneeuwd en afgesloten van de buitenwereld. Een bijzondere situatie, zeker als je bedenkt dat Oostenrijk momenteel al in een strenge lockdown zit. De mensen in deze dorpen kunnen letterlijk geen kant op. Voor een lang skiseizoen is de sneeuw natuurlijk erg welkom. Wie weet krijgen wij in april/mei nog de mogelijkheid op wintersport te gaan en dan kunnen we misschien nog profiteren van de enorme sneeuwval. Voorlopig levert het mooie beelden op, maar ellende voor de plaatselijke bevolking.Livebeelden vanuit Warth

Mirjam is een Nederlandse die woont en werkt in Warth. Samen met Paul runt ze het nieuwe PURE Resort dat direct aan de piste ligt. Een prachtige complex met luxe appartementen, een restaurant en bar. Vanochtend had ik even contact met haar. Uiteraard zijn ook zij momenteel helaas gesloten en mogen ze geen gasten ontvangen. Inmiddels is het dorp ingesneeuwd, maar ondanks dat geniet ze ook van de sneeuw en werkt ze flink aan haar spierballen door de heel dag sneeuw te ruimen. 

Het uitzicht vanuit PURE Resort Warth op het ingesneeuwde dorp
Mirjam blijft sneeuw scheppen deze dagen
Oeps, deze deur maar liever niet meer gebruiken

Webcambeelden

Natuurlijk hebben we ook vanochtend weer naar de webcambeelden gekeken en oef die zijn echt jaloersmakend vandaag. Op sommige plekken breekt de zon nu door. We hebben er een aantal voor je verzameld.

Ehrwald
Ehrwalder Alm
Karwendel
Gurgl
Mittelberg
Kleinwalsertal
Val Thorens
Obertauern
Obertauern
Seefeld
St. Johann
St. Johann in Tirol
Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn
Ski Juwel
Ski Juwel
Pontresina
Pontresina
Arosa
Arosa

Arosa image widget

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen