Skip to navigation Skip to main content

Reizen naar Amerika in een post-corona tijdperk

53002 - Reizen naar Amerika in een post-corona tijdperk (3)

Een jaar geleden konden we het ons nog nauwelijks voorstellen, maar de coronacrisis heeft de reisbranche bijna volledig stilgelegd - grenzen worden gesloten, vluchten worden geannuleerd en de normaal zo drukke toeristenstrekpleisters liggen er verlaten bij. Gelukkig is er inmiddels een stip aan de horizon - de coronavaccins liggen klaar, en in sommige landen zijn de vaccinaties zelfs al begonnen. Hopelijk betekent dit dat we onze liefde voor wintersport in het komend jaar weer langzaam kunnen oppakken en weer met onze ski's of met ons snowboard van de piste af kunnen suizen. Hoe reizen in dit 'post-corona tijdperk' er uit zal gaan zien, is nog niet duidelijk. Eén ding is echter zeker: de corona-uitbraak zal blijvende gevolgen hebben voor ons reisgedrag. In dit artikel onderzoeken we hoe een wintersportvakantie naar Amerika er in dit post-corona tijdperk uit zou kunnen komen te zien.

Reizen 2.0

Van Aspen tot Alta en van de Mammoth Lakes tot Vail - in de Verenigde Staten zijn er talloze onvergetelijke ski- en snowboardgebieden. Wintersportliefhebbers van over de hele wereld kunnen niet wachten tot het weer veilig is om weer op pad te gaan - na al die maanden binnen te hebben gezeten, staan velen te popelen om weer de bergen in te trekken en op de piste te staan. Ezekiel Emanuel verwacht dan ook dat er een ware 'reisexplosie' zodra het weer mogelijk is om veilig te reizen. Bent u van plan om meteen uw koffers en ski's te pakken en naar Amerika te vertrekken zodra de coronamaatregelen worden afgezwakt? Houd er dan wel rekening mee dat een reis naar Amerika er tegen die tijd wellicht anders uitziet dan vroeger. De kans is namelijk groot dat vliegtuigmaatschappijen, accommodaties en toeristenattracties flinke aanpassingen op het gebied van hygiëne en veiligheid zullen doorvoeren om een nieuwe uitbraak te voorkomen. Handgel, mondkapjes en social distancing zullen naar verwachting dus een groot deel uitmaken van toekomstige reizen naar Amerika.

Veilig op pad tijdens een pandemie

De overheid adviseert met klem om geen reizen naar het buitenland te boeken tot half januari 2021, tenzij dit strikt noodzakelijk is. Bent u genoodzaakt om toch tijdens de pandemie naar Amerika te reizen, bijvoorbeeld vanwege een noodzakelijke zakenreis of een familiebezoek dat niet uitgesteld kan worden? Met deze tips van de reisexperts van Lonely Planet gaat u zo veilig mogelijk op pad.

  • Kies uw bestemming zorgvuldig. Reis, indien mogelijk, naar een bestemming met een laag risico op besmetting.
  • Laat u testen en stap alleen in het vliegtuig als u een negatieve uitslag heeft gekregen.
  • Neem een flinke voorraad mondkapjes en handgel mee. Neem zowel wegwerpmondkapjes als wasbare mondkapjes mee. U heeft op reis immers niet altijd de gelegenheid om uw mondkapjes uit te wassen.
  • Houd zoveel mogelijk afstand met de mensen om u heen.
  • Probeer telkens te bedenken of het écht noodzakelijk is om een bepaalde plek te bezoeken. Probeer bijvoorbeeld zoveel mogelijk zelf te koken of eten af te halen in plaats van restaurants te bezoeken.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Of u nu naar Amerika wilt om de sneeuw op te zoeken, om zaken te doen of om familie te bezoeken - een reis naar de Verenigde Staten ziet er de komende jaren anders uit dan vroeger. Eén ding is echter onveranderd gebleven: een spontaan reisje naar Amerika is niet mogelijk. Voor een verblijf in Amerika heeft u in de meeste gevallen namelijk een ESTA nodig. Dit is een toeristenvisum dat verplicht is voor iedereen die door de lucht of over zee naar Amerika reist. U moet voor uw reis een ESTA aanvragen. Ook reizigers jonger dan 18 jaar hebben een ESTA nodig om Amerika in te reizen. Zij kunnen deze echter alleen aanvragen als zij over hun eigen paspoort beschikken.

Een ESTA in een handomdraai aanvragen

Een ESTA aanvragen is niet altijd even eenvoudig. Ook kan dit veel tijd kosten. Heeft u geen tijd om uw visum aan te vragen, of weet u hoe dit moet? E-visums.nl vraagt uw ESTA graag voor u aan. E-visums.nl zorgt ervoor dat uw visum correct wordt aangevraagd en de visumaanvraag zo snel mogelijk verloopt. Zo kunt u zonder zorgen op pad! U kunt eenvoudig een ESTA aanvragen via E-visums.nl. Heeft u een vraag over het aanvragen van een ESTA? Neem dan gerust contact op met E-visums.nl via +31502100245 of contact@e-visums.nl E-visums.nl helpt u graag verder! Zit een reis naar Amerika er voor u voorlopig niet in? Met de reisdocumentaire National Parks Adventure kunt u alvast genieten van de natuurwonderen in de Verenigde Staten. De voorpret kan beginnen!

112 - Winter - Joris

Over Joris

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.