6 december 2020 door Miranda in Live vanuit de sneeuw

Zoals we afgelopen donderdag al schreven in het Alpenweer, krijgen de Alpen een dik pak sneeuw te verstouwen dit weekend. Op sommige plekken kan tot vanavond wel drie meter aan sneeuw gaan vallen. Deze enorme hoeveelheden zorgen niet alleen voor mooie beelden, maar helaas ook voor chaos, overlast en een hoog lawine gevaar van vijf (op een schaal van vijf). Maar naast de ellende zorgt de verse sneeuw ook voor mooie plaatjes vanuit de Alpen. En hoewel we voorlopig nog niet zelf die kant op kunnen, genieten we toch van deze heerlijke sneeuwbeelden. Jij ook?

De winter is echt begonnen

De maand november verliep bijzonder droog en relatief warm. Afgelopen dinsdag kwam aan deze droge en milde periode een einde en viel de eerste sneeuw in de Alpen. Sinds vrijdagmiddag sneeuwt het opnieuw en tot zeker vanavond komt de sneeuw op veel plaatsen, maar met name in de Zuid-Alpen, Zuid-Tirol en Osttirol met bakken uit de hemel. We zochten wat fijne sneeuwbeelden voor je uit. Geniet je even mee? De eerste twee beelden zijn gemaakt in Mallnitz door Tjeerd Langstraat. Hij reed twee dagen geleden naar deze plaats in Karinthië om hier de hele winter te wonen en werken: "Echt niet normaal zoveel sneeuw. En tof!"

dak met sneeuw
Een hoteleigenaar haalt de sneeuw van zijn dak in Mallnitz
ingesneeuwde auto
Zoek de auto van Tjeerd in Mallnitz

Davos

Lech am Arlberg

Matrei

Lenzerheide

Turracher Höhe

Heiligenblut

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen