20 november 2020 door Thijs in NieuwsAlpenweer

De afgelopen weken was de winter ver te zoeken in de Alpen. De temperaturen lagen hoog en van neerslag was vrijwel geen sprake. Gisteren kwam hier verandering in en daalde de temperatuur aanzienlijk. Door een front dat van west naar oost over de Alpen trekt valt er bovendien wat sneeuw. De hoeveelheden zijn niet groot, maar de bergen zijn weer wit! Eindelijk kunnen we weer webcams met verse sneeuw delen! 

30 cm sneeuw in Oostenrijk

Niet alleen bij ons was het begin deze week zeer warm, ook in de Alpen was dat het geval. Op sommige plekken lag de nulgradengrens zelfs boven de 4000 meter! Zo was het op de Jungfraujoch (3454 m), in de Jungfrau Region, met 6,2°C nog nooit eerder zo warm in november. Maar in een paar dagen tijd kan gelukkig veel veranderen. De temperatuur is flink gekelderd en er valt wat sneeuw. Gisteren was dit met name het geval in Zwitserland, vandaag valt er wat sneeuw (max. 30 cm) in Oostenrijk en Italië. Na vandaag keert de zon al snel weer terug met bijbehorende, (te) hoge, temperaturen. 

Montafon (Kristberg)

Webcam Montafon (Kristberg)

Lech am Arlberg

WEbcam Lech am Arlberg

Stuben

WEbcam Stuben

Schröcken

WEbcam Schröcken

Neustift

WEbcam Neustift

Zillertal Arena

WEbcam Zillertal Arena

Saalbach-Hinterglemm

WEbcam Saalbach-Hinterglemm

Zauchensee

WEbcam Zauchensee

Galsterberg

WEbam Galsterberg

Samnaun

WEbcam Samnaun

Davos

WEbam Davos

St. Christina

Seiser Alm

WEbcam Seiser Alm

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen