15 oktober 2020 door Thijs in Tips

Van plan om in coronatijd een wintersport te boeken? Dat neemt best wel wat onzekerheid met zich mee. Want wat als jouw geboekte reis niet door kan gaan vanwege een negatief reisadvies voor jouw wintersportbestemming? Of wat als je reis toch wordt geannuleerd? Bij het boeken heb je toch graag duidelijkheid of je in deze gevallen je geld terug krijgt of een voucher ontvangt. En wat als de reisorganisatie failliet gaat? In dit artikel nemen we de coronavoorwaarden van Chalet.nl onder de loep en geven we je de belangrijkste tips voor het boeken van een wintersport in coronatijd.

Aangepaste voorwaarden

Tijden als deze vragen om bijzondere maatregelen. Veel reisorganisaties hebben hun voorwaarden aangepast en aangevuld met oog op het coronavirus. Toch zijn er zeker nog verschillen en hanteert de ene touroperator soepelere voorwaarden dan de ander. Neem bij het boeken van je wintersport goed de tijd om deze voorwaarden door te nemen. Hieronder een aantal punten waar je extra aandacht aan dient te besten. De voorwaarden van wintersportspecialist Chalet.nl hebben we als voorbeeld genomen. 

Coronavoorwaarden wintersport
(Foto: © Chalet.nl)

Welke voorwaarden gelden bij een negatief reisadvies?

Check of je boeking kosteloos wordt geannuleerd of dat je hier een bedrag voor betaalt. Dien je zelf over te gaan tot annulering of wordt dit door de reisorganisatie gedaan?
Chalet.nl: bij code rood of code oranje op jouw bestemming, zal Chalet.nl je reis kosteloos annuleren.

Wanneer wordt besloten te annuleren?

Ga goed na in welke situatie en op welk moment er wordt overgegaan tot annulering. Zo weet je precies wanneer je duidelijkheid kunt verwachten.
Chalet.nl: 3 dagen voor aanvang van je wintersport vindt de beoordeling om te annuleren plaats, op basis van het advies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Krijg ik bij annulering mijn geld terug?

Kosteloos annuleren houdt niet automatisch in dat je je geld terugkrijgt. Ga na in de voorwaarden of je je geld terugkrijgt of dat je een voucher ontvangt.
Chalet.nl: bij kosteloos annuleren krijg je binnen 3 weken gegarandeerd je geld terug. 

Wat is de gang van zaken bij een negatief reisadvies als je al op je bestemming bent?

Altijd even navragen indien dit niet helder staat vermeld. Iedere reisorganisatie gaat anders om met een dergelijke situatie.
Chalet.nl: wanneer tijdens je verblijf code oranje of code rood van kracht wordt, krijg je je geld terug voor de niet genoten vakantiedagen.

Welke zekerheid heb ik in geval van faillissement?

Kijk altijd of de reisorganisatie lid is van een garantiefonds, zoals het bekende SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden). Met de SGR-garantie hoef je niet bang te zijn voor het kwijtraken van je geld. Indien een touroperator omvalt, zorgt de garantie dat je reis toch doorgang kan vinden óf dat je je geld terugkrijgt. 
Chalet.nl: Chalet.nl is lid van het SGR en de ANVR, waardoor je 100% financiële zekerheid én eerlijke voorwaarden hebt. 

Coronavoorwaarden Chalet.nl

Bij Chalet.nl vinden ze het belangrijk om je zo goed mogelijk te informeren, zodat je met een gerust hart kunt boeken. Veiligheid en financiële zekerheid staan hierbij voorop. Kijk voor meer informatie op de coronapagina van Chalet.nl.

Coronavoorwaarden Chalet.nl
(Foto: © Chalet.nl)

* Dit artikel is geschreven in samenwerking met Chalet.nl

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen