13 oktober 2020 door Hajo in Nieuws

Van plan om deze winter te gaan skiën in La Plagne? Dan zal je je aan de geldende coronarichtlijnen dienen te houden. Het skigebied heeft coronamaatregelen opgesteld om ervoor te zorgen dat het voor de bezoekers en werknemers veilig blijft. Het skiseizoen van La Plagne start op 12 december 2020 en loopt tot 30 april 2021. In de dorpen die wat lager liggen kan vanaf 19 december 2020 weer geskied worden. In dit weblog een overzicht van de coronamaatregelen in La Plagne. 

Overzicht coronamaatregelen La Plagne*

La Plagne heeft voorbereidingen getroffen om, in overeenstemming met de nationale richtlijnen, verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zo kan iedereen van een veilig verblijf in La Plagne genieten. Wintersport Frankrijk 2020/2021: regels en advies omtrent Corona >

  • Mond/neusbescherming is verplicht voor personen van 11 jaar en ouder, op plekken waar de minimale afstand (1 meter) niet gehandhaafd kan worden. Dit geldt onder andere voor wachtrijen, liftstations, skibus, in de skilift en bij de ski- en snowboardverhuur.
  • Het verhuurmateriaal wordt dagelijks gedesinfecteerd.
  • Locaties (oa. liftstations en gondels) waar veel contact plaatsvindt worden dagelijks gedesinfecteerd.
  • Tijdens skiles is het dragen van een mondkapje verplicht, indien er geen 1 meter afstand kan worden gehouden (o.a. bij uitleg). Dit geldt voor cursisten van 11 jaar en ouder.
  • Op diverse plekken in het skigebied kun je je handen desinfecteren.
  • In bars en restaurants is het verplicht om zittend eten en drinken te consumeren.
  • Tussen de tafels is minimaal één meter afstand of een afscheiding.
  • Het dragen van een mondkapje is verplicht als je je binnen het bergrestaurant verplaatst.

Soepele annuleringsvoorwaarden

Check bij het boeken goed de annuleringsvoorwaarden van je accommodatie. Als het resort sluit vanwege quarantaine of lockdown, kun je bij diverse onderkomens aanspraak maken op een volledige terugbetaling. Ook wat betreft skipassen maakt La Plagne het makkelijker. Eventuele voorboekingen van skipassen en/of activiteiten beheerd door de SAP (Société d'Aménagement de La Plagne) kunnen eenvoudig op verzoek, kosteloos worden geannuleerd via de e-mail (ventes@ski-laplagne.com) tot 48 uur voor de startdatum van de skipas of de datum van de gereserveerde activiteit. Meer informatie over een wintersport in La Plagne

Sinds La Plagne verbonden is met Les Arcs bestaat dit skigebied uit maar liefst 400 kilometer aan piste. La Plagne is een uitstekend gebied voor beginners en kinderen. Meer dan de helft van de pistes zijn groen en blauw, zelfs de rode pistes zijn relatief makkelijk. La Plagne heeft zelf 225 kilometer aan piste. Wie houdt van tochten skiën wordt aangeraden om de uitgebreide skipas (Paradiski) te nemen. Het gebied biedt geweldige ski in - ski out mogelijkheden. Veel accommodaties liggen aan of op loopafstand van de pistes. De keuze aan accommodaties is zeer uitgebreid, van luxe, ruime chalets tot goedkopere appartementen.  

*Snowplaza is niet verantwoordelijk voor eventuele wijzigingen in de bovenstaande lijst. Raadpleeg voor je vakantie altijd de website van het skigebied en neem daarnaast de regels in acht die door de overheid zijn opgesteld.

Hajo offert maar al te graag zijn zomervakantie op om langer op wintersport te kunnen. Inmiddels heeft hij al op de ski's gestaan in onder andere Canada, Georgië en Japan.