Skip to navigation Skip to main content

Coronamaatregelen La Plagne 2020/2021

52758 - Coronamaatregelen La Plagne 2020/2021 (3)
© La Plagne - Elina Sirparanta

Een wintersport in La Plagne is tijdens skiseizoen 2020/2021 anders dan alle andere jaren. Door de huidige coronasituatie moet je daarom rekening houden met coronamaatregelen in het skigebied. Die zijn opgesteld om ervoor te zorgen dat het voor medewerkers en bezoekers veilig blijft. Een overzicht van de coronamaatregelen in La Plagne vind je in dit weblog.

LET OP: dit weblog is niet meer up to date. Ga voor meer informatie naar het artikel over coronamaatregelen in Frankrijk of bekijk het laatste nieuws omtrent corona en wintersport hier >

Overzicht coronamaatregelen La Plagne*

La Plagne heeft voorbereidingen getroffen om, in overeenstemming met de nationale richtlijnen, verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zo kan iedereen van een veilig verblijf in La Plagne genieten. 

  • Mond/neusbescherming is verplicht voor personen van 11 jaar en ouder, op plekken waar de minimale afstand (1 meter) niet gehandhaafd kan worden. Dit geldt onder andere voor wachtrijen, liftstations, skibus, in de skilift en bij de ski- en snowboardverhuur.
  • Het verhuurmateriaal wordt dagelijks gedesinfecteerd.
  • Locaties (oa. liftstations en gondels) waar veel contact plaatsvindt worden dagelijks gedesinfecteerd.
  • Tijdens skiles is het dragen van een mondkapje verplicht, indien er geen 1 meter afstand kan worden gehouden (o.a. bij uitleg). Dit geldt voor cursisten van 11 jaar en ouder.
  • Op diverse plekken in het skigebied kun je je handen desinfecteren.
  • Geen mondkapje bij je? Op diverse plaatsen in La Plagne zijn ze te koop.
  • In bars en restaurants is het verplicht om zittend eten en drinken te consumeren.
  • Tussen de tafels is minimaal één meter afstand of een afscheiding.
  • Het dragen van een mondkapje is verplicht als je je binnen het bergrestaurant verplaatst. Zittend aan tafel mag deze af.

Wintersport Frankrijk 2020/2021: regels en advies omtrent Corona >

Soepele annuleringsvoorwaarden

Check bij het boeken goed de annuleringsvoorwaarden van je accommodatie. De meeste accommodaties hebben soepele annuleringsvoorwaarden. Je krijgt dan of een voucher of je geld terug. Ook wat betreft skipassen maakt La Plagne het makkelijker. Eventuele voorboekingen van skipassen en/of activiteiten beheerd door de SAP (Société d'Aménagement de La Plagne) kunnen eenvoudig op verzoek, kosteloos worden geannuleerd via de e-mail tot 48 uur voor de startdatum van de skipas of de datum van de gereserveerde activiteit. 

Meer informatie over een wintersport in La Plagne

Sinds La Plagne verbonden is met Les Arcs bestaat dit skigebied uit maar liefst 400 kilometer aan piste. La Plagne is een uitstekend gebied voor beginners en kinderen. Meer dan de helft van de pistes zijn groen en blauw, zelfs de rode pistes zijn relatief makkelijk. La Plagne heeft zelf 225 kilometer aan piste. Wie houdt van tochten skiën wordt aangeraden om de uitgebreide skipas (Paradiski) te nemen. Het gebied biedt geweldige ski in - ski out mogelijkheden. Veel accommodaties liggen aan of op loopafstand van de pistes. De keuze aan accommodaties is zeer uitgebreid, van luxe, ruime chalets tot goedkopere appartementen.  

* Snowplaza is niet verantwoordelijk voor eventuele wijzigingen in de bovenstaande lijst. Raadpleeg voor je vakantie altijd de website van het skigebied en neem daarnaast de regels in acht die door de overheid zijn opgesteld.

Winter Male Author 2

Over Hajo

Wintersport is de grote hobby van Hajo. Hij gaat ieder jaar met veel plezier naar de sneeuw en houdt van alles wat met skiën te maken heeft. Zijn enthousiasme probeert hij op het weblog van Snowplaza over te brengen.