1 oktober 2020 door Maurits in Nieuws

Het skiseizoen van Alta Badia gaat van start op 5 december 2020. Na het lange wachten kun je eindelijk weer genieten van het schitterende uitzicht op de besneeuwde Dolomieten, knusse berghutten en heerlijke pistes. Wel krijg je dit seizoen te maken met coronamaatregelen. Het skigebied heeft richtlijnen opgesteld om de veiligheid en gezondheid van wintersporters en medewerkers te kunnen waarborgen. In dit weblog vind je een overzicht van de coronamaatrgelen in Alta Badia.

Overzicht coronamaatregelen Alta Badia* 

Ben je van plan dit seizoen te wintersporten in Alta Badia? Dan is het belangrijk om rekening te houden met de regels en voorschriften die het wintersportgebied heeft gecommuniceerd. Alta Badia doet er alles aan om het wintersportseizoen 2020/2021 veilig en gezond te laten verlopen. Hieronder vind je een overzicht van de actuele coronamaatregelen:

 • Probeer te allen tijde 1 meter afstand te houden van andere personen. Lukt dat niet? Dan is een mondkapje verplicht.
 • Het dragen van een mondkapje is verplicht daar waar je in- en uitstapt bij een skilift, in alle skiliften, in winkels, in alle berghutten (aan tafel niet noodzakelijk), in skidepots, skiverhuur en bij de kassa’s van de skiliften.
 • Entree van de skiliften is zo geregeld dat afstand houden met andere personen mogelijk is. Voor personen die tot hetzelfde huishouden behoren geldt dit niet.
 • Speciale markeringen op de grond geven aan waar je wel en niet mag staan. Personeel en gasten worden gescheiden door middel van scheidingswanden.
 • Oppervlaktes en ruimtes worden regelmatig gedesinfecteerd.
 • Geadviseerd wordt om je skipas online te kopen. Vanaf 15 november 2020 is dat mogelijk. Het ophalen van je skipas kan bij speciale ‘pick-up boxes’.
 • Openbare ruimtes zijn zo georganiseerd dat voldoende afstand houden mogelijk is.
 • Bij alle ingangen zijn desinfectiemiddelen aanwezig.
 • Schoonmaak en desinfectie is dagelijks.
 • In berghutten en bergrestaurants is meer afstand gecreëerd tussen tafels.
 • Indien je door het bergrestaurant of de berghut loopt dien je een mondkapje te dragen. Het mondkapje mag af als je aan een tafel zit.
 • Iedereen kan voldoende afstand houden door de aangegeven looproutes.
 • Bij ingang van restaurants staan desinfectiemiddelen.
 • Ieder jaar is het mogelijk in Alta Badia om mee te doen aan diverse (culinaire) activiteiten. Dat is dit skiseizoen onveranderd. Vanwege veiligheidsredenen zal er een deelnemerslimiet zijn. Reserveren vooraf bij VVV is verplicht.
 • Het betreft de volgende events: Sommelier on The slopes (meerdere datums), Gourmet Skisafari (12/12/20), Sunrisa (21/12/20) en de Wine Skisafari (21/03/2021).
 • De Gran Risa World Cup-wedstrijden zullen plaatsvinden op 20 en 21 december 2020. Of hier toeschouwers bij aanwezig mogen zijn is nog niet bekend.


Wintersport in Alta Badia

Alta Badia is een indrukwekkend skigebied, middenin in het adembenemende landschap van de Dolomieten. In Alta Badia heb je toegang tot 130 km aan pistes, die geschikt zijn voor alle leeftijden en niveaus. Voor beginners zijn er meer dan genoeg blauwe pistes en voor de kleintjes zijn er diverse kinderlanden aanwezig. Voor gevorderden zijn er verschillende skitochten en uitdagende zwarte pistes om gebruik van te maken. Na een lange dag op de latten gestaan te hebben, kun je heerlijk eten en bijkomen in een van de fijne berghutten en restaurants. Daarnaast schijnt hier bovengemiddeld vaak de zon, maar liefst 300 dagen per jaar.
Alta Badia bestaat uit verschillende dorpjes, elk met hun eigen karakter en kenmerken. De populairste zijn Colfoso en Corvara. Ben je op zoek naar iets rustigers? Geen probleem! San Cassiano, La Val en La Villa zijn een stukje gemoedelijker. Voor welk van de dorpen je ook kiest, dat je heerlijk gaat eten staat vast. Er bevinden zich hier tal van uitstekende restaurants, waarvan sommige zelfs zijn onderscheiden met een Michelinster! 

*Snowplaza is niet verantwoordelijk voor eventuele wijzigingen in de bovenstaande lijst. Raadpleeg voor je vakantie altijd de website van het skigebied en neem daarnaast de regels in acht die door de overheid zijn opgesteld.

Bij Maurits is de passie voor de bergen en wintersport al op jonge leeftijd ontstaan. Hij komt van jongs af aan regelmatig in de Pyreneeën en hij kent de skigebieden hier inmiddels op z'n duimpje.