Skip to navigation Skip to main content

Coronamaatregelen Alta Badia 2020/2021

52747 - Coronamaatregelen Alta Badia 2020/2021 (3)

Ben jij van plan om naar Alta Badia op wintersport te gaan tijdens skiseizoen 2020/2021? Dan moet je rekening houden met bepaalde regels en richtlijnen om eventuele besmettingen met COVID-19 te voorkomen. Naast de coronaregels die door de Italiaanse overheid zijn opgesteld, heeft Alta Badia ook eigen coronamaatregelen getroffen. In dit weblog zetten we ze voor je op een rijtje.

LET OP: dit weblog is niet meer up to date. Het skigebied van Alta Badia zal niet meer openen dit seizoen. Ga voor meer informatie naar het artikel over coronamaatregelen in Italië of bekijk het laatste nieuws omtrent corona en wintersport hier >

Overzicht coronamaatregelen Alta Badia*

Alta Badia doet er alles aan om jou van een fijne, maar bovenal veilige wintersport te laten genieten. Daarom heeft het skigebied coronamaatregelen opgesteld waar iedereen zich aan dient te houden. Op die manier kun je ook deze winter van de heerlijke pistes en prachtige natuur genieten.

 • Houd 1 meter afstand van andere personen. Lukt dit niet? Dan is mond- en neusbescherming verplicht.
 • Het dragen van mond- en neusbescherming is onder andere verplicht daar waar je in- en uitstapt bij een skilift, in alle skiliften, in winkels, in alle berghutten (behalve aan tafel), in skidepots, winkels, skiverhuur en bij de kassa’s van de skiliften.
 • Entree van de skiliften is zo geregeld dat afstand houden met andere personen mogelijk is. Voor personen die tot hetzelfde huishouden behoren geldt dit niet.
 • Speciale markeringen op de grond geven aan waar je wel en niet mag staan. Personeel en gasten worden gescheiden door middel van scheidingswanden. Ook zijn er looproutes.
 • Er zijn speciale 'stewards/hostesses' die je informeren over de veiligheidsmaatregelen en die toezicht houden op de wachtrijen voor skiliften.
 • Skiliften, oppervlaktes en ruimtes worden regelmatig gedesinfecteerd.
 • Geadviseerd wordt om je skipas vooraf online te kopen. Het ophalen van je skipas kan bij speciale ‘pick-up boxes’.
52747 - (3)
Nieuws
 • Openbare ruimtes zijn zo georganiseerd dat voldoende afstand houden mogelijk is.
 • Bij alle ingangen zijn desinfectiemiddelen aanwezig.
 • Schoonmaak en desinfectie is dagelijks.
 • In berghutten en bergrestaurants is voldoende afstand gecreëerd tussen tafels. Waar dit niet kan zijn scheidingswanden geplaatst.
 • Het dragen van mond- en neusbescherming is verplicht in restaurants en bars, mits je aan tafel zit. Eten en drinken ook alleen zittend aan tafel.
 • Skilessen kun je deze winter gewoon volgen. De skischolen doen er alles aan om dit veilig te laten verlopen. Onder andere door georganiseerde toegang, handdesinfectiesystemen en dagelijkse reiniging van gemeenschappelijke materialen.
 • Iedereen kan voldoende afstand houden door de aangegeven looproutes.
 • Bij ingang van restaurants staan desinfectiemiddelen.
 • Ieder jaar is het mogelijk in Alta Badia om mee te doen aan diverse (culinaire) activiteiten. Dat is dit skiseizoen onveranderd. Vanwege veiligheidsredenen zal er een deelnemerslimiet zijn. Reserveren vooraf bij VVV is verplicht. Evenementen die doorgaan zijn: Nos Ladins, Sommelier on the Slopes en de Wijn-Skisafari.
 • In accommodaties zijn openbare ruimtes zo ingedeeld dat afstand houden mogelijk is. Waar dit niet kan, zijn scheidingswanden geplaatst. Regelmatige schoonmaak en ontsmetting. Voldoende mogelijkheden om jezelf
 • Veel accommodaties hebben flexibele annuleringsvoorwaarden. Check die vooraf bij het boeken bij de accommodatie.

Wintersport in Alta Badia

Alta Badia is een indrukwekkend skigebied, middenin in het adembenemende landschap van de Dolomieten. In Alta Badia heb je toegang tot 130 km aan pistes, die geschikt zijn voor alle leeftijden en niveaus. Voor beginners zijn er meer dan genoeg blauwe pistes en voor de kleintjes zijn er diverse kinderlanden aanwezig. Voor gevorderden zijn er verschillende skitochten en uitdagende zwarte pistes om gebruik van te maken. Na een lange dag op de latten gestaan te hebben, kun je heerlijk eten en bijkomen in een van de fijne berghutten en restaurants. Daarnaast schijnt hier bovengemiddeld vaak de zon, maar liefst 300 dagen per jaar. Alta Badia bestaat uit verschillende dorpjes, elk met hun eigen karakter en kenmerken. De populairste zijn Colfoso en Corvara. Ben je op zoek naar iets rustigers? Geen probleem! San Cassiano, La Val en La Villa zijn een stukje gemoedelijker. Voor welk van de dorpen je ook kiest, dat je heerlijk gaat eten staat vast. Er bevinden zich hier tal van uitstekende restaurants, waarvan sommige zelfs zijn onderscheiden met een Michelinster!

* Snowplaza is niet verantwoordelijk voor eventuele wijzigingen in de bovenstaande lijst. Raadpleeg voor je vakantie altijd de website van het skigebied en neem daarnaast de regels in acht die door de overheid zijn opgesteld.

Winter Male Author 3

Over Maurits

Bij Maurits is de passie voor de bergen en wintersport al op jonge leeftijd ontstaan. Hij komt van jongs af aan regelmatig in de Pyreneeën en hij kent de skigebieden hier inmiddels op z'n duimpje.