23 december 2020 door Thijs in Nieuws

LET OP: dit weblog is niet meer up to date. Ga voor meer informatie naar het artikel over coronamaatregelen in Oostenrijk of bekijk het laatste nieuws omtrent corona en wintersport hier >

Als je tijdens wintersportseizoen 2020/2021 gaat skiën in de Zillertal Arena dien je je aan de opgestelde coronarichtlijnen te houden. Het skigebied, waar Zell am Ziller, Gerlos, Hochkrimml en Wald-Königsleiten onderdeel van uitmaken, doet er alles aan om het skiseizoen veilig en gezond te laten verlopen. In dit weblog een overzicht van de coronamaatregelen in de Zillertal Arena.

Overzicht coronamaatregelen Zillertal Arena*

Van de Zillertal Arena mag het wintersportseizoen morgen beginnen. Men heeft er alles aan gedaan om wintersporters en medewerkers zich veilig te laten voelen in het gebied. Er zijn richtlijnen opgesteld waar iedereen zich aan dient te houden. Ook hier gelden belangrijke basisregels als houd voldoende afstand, blijf thuis als je verkoudheidssymptomen hebt en neem altijd de algemene hygiënevoorschriften in acht. Hieronder een overzicht van de coronamaatregelen in de Zillertal Arena:

  • In alle afgesloten ruimtes (wachtrijen van de skiliften, liften, sanitair, skibussen, kassa’s, skidepots, etc.) is het dragen van een FFP2-gezichtsmasker verplicht.
  • Bij alle kassa’s van de Zillertal Arena zijn FFP2-maskers te verkrijgen.
  • De wachtrijen zijn zo georganiseerd dat de afstandsregels kunnen worden nageleefd.
  • Voor gondels en stoeltjesliften geldt een capaciteitsbeperking van 50%. Dat betekent dat de gondels en stoeltjes maar voor de helft gevuld mogen worden. Daarnaast moet je in de lift ook een FFP2-masker dragen.
  • Op veel plekken in het skigebied is handdesinfectiemiddel aanwezig.
  • Bij alle in- en uitgangen van de liften staan informatieborden met de geldende coronamaatregelen. Ook klinken er regelmatig omroepberichten in het Duits en Engels.
  • Betaal zoveel mogelijk contactloos en gebruik de webshop voor de aankoop van je skipas. Online aangeschafte skipassen kunnen worden afgehaald bij de pick-upstations in alle dalstations van de Zillertal Arena. Ook zijn er contactloze skipasautomaten, die 24 uur per dag gebruikt kunnen worden.
  • Alle medewerkers van de Zillertal Arena worden wekelijks getest op Covid-19. Wie in contact komt met gasten, wordt geïnstrueerd om een mondkapje te dragen.
  • Om wachtrijen te beperken zijn de openingstijden van de liften en de kassa’s verlengd.
  • Informatie over bergrestaurants, skischolen, skiverhuur en après-ski volgt later.

Meer informatie over een wintersport in de Zillertal Arena

De Zillertal Arena heeft een geweldige aantrekkingskracht op wintersporters. Alles wat een wintersport zo mooi maakt is hier te vinden. Je hebt hier de beschikking over 143 km aan pistes die tot een hoogte van 2505 meter reiken. Het skigebied is behoorlijk uitgestrekt, waardoor je prachtige skitochten kunt maken. Andere highlights zijn de 10 kilometer lange dalafdaling naar Zell am Ziller en het uitgebreide snowpark. Daarnaast zijn er in de Zillertal Arena tal van fijne berghutten. Het sfeervolle Königsleiten en het gezellige Gerlos zijn wintersportbestemmingen van de bovenste plank.

*Snowplaza is niet verantwoordelijk voor eventuele wijzigingen in de bovenstaande lijst. Raadpleeg voor je vakantie altijd de website van het skigebied en neem daarnaast de regels in acht die door de overheid zijn opgesteld.

Funty Zillertal Arena Corona afstand

Funty Zillertal Arena Corona afstand image widget

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen