4 september 2020 door Thijs in Nieuws

Sinds 29 mei kan er weer geskied worden op de Hintertuxer Gletscher. Sindsdien heeft het skigebied waardevolle kennis op kunnen doen hoe men om dient te gaan met het naderende herfst- en winterseizoen. Dagelijks merkt men dat de coronamaatregelen bijna vanzelfsprekend door het wintersportpubliek worden opgevolgd. In dit weblog een overzicht van de coronamaatregelen op de Hintertuxer Gletscher.

Overzicht coronamaatregelen Hintertuxer Gletscher

Op de Hintertuxer Gletscher in het Oostenrijkse Zillertal kan 365 dagen per jaar geskied worden. In 2020 zal het skigebied op een stuk minder skidagen uitkomen, dankzij de verplichte sluiting door de coronacrisis. Inmiddels draaien de liften weer en weten veel wintersporters de weg naar de gletsjer alweer te vinden. In de herfst is de Hintertuxer Gletscher een populaire bestemming voor wie vroeg in het seizoen al op de ski’s wilt staan. Ook nu is dat mogelijk, al dien je wel rekening te houden met de opgestelde corona richtlijnen. Hieronder een overzicht van de coronamaatregelen op de Hintertuxer Gletscher:

  • Alle richtlijnen die door het skigebied en de overheid zijn opgelegd, worden strikt nageleefd en gecontroleerd (bv. verplichting mondkapje in skilift). De Hintertuxer Gletscher doet hierbij een beroep op ieders verantwoordelijkheid.
  • Mond- en neusbescherming is verplicht in alle liftstations en gondels. Deze regel geldt niet voor de bergrestaurants.
  • Onder mond- en neusbescherming vallen ook skimaskers, sjaals, bandana’s, buff’s etc. Mond en neus dient compleet afgedekt te zijn.
  • Skipassen zijn gewoon bij de kassa verkrijgbaar. Ook zijn er twee ticketautomaten aanwezig en is online bestellen mogelijk.
  • In alle liftstations, restaurants en toiletten is desinfectiemiddel aanwezig. Ook de gondels worden regelmatig gedesinfecteerd.
  • Op plekken zoals bij de kassa’s en de wachtrijen voor de lift is vloermarkering aangebracht. Desondanks rekent men op de Hintertuxer Gletscher op de eigen verantwoordelijkheid bij het in acht nemen van afstand.
  • In het skigebied worden wintersporters door middel van informatieborden en omroepberichten geattendeerd op de geldende coronamaatregelen.
  • Op drukke dagen worden er (’s morgens en ’s middags) meer skibussen ingezet om het aantal passagiers per bus te verminderen.
Pistebord Hintertuxer GletscherMeer informatie over de Hintertuxer Gletscher

Aan het einde van het Zillertal ligt de Hintertuxer Gletscher. Het is het enige skigebied in Oostenrijk waar iedere dag van het jaar geskied kan worden. Tijdens de zomer heb je hier zo’n 20 kilometer aan pistes tot je beschikking, in de winter groeit dit naar 60 kilometer piste. Vanuit het dal vertrekken er twee liften (Gletscherbus I en Sommerbergbahn) richting de gletsjer die tot 3250 meter reikt. Je vindt hier typische brede gletsjerpistes waar je heerlijk op kunt oefenen of carven. Wanneer de winter nog niet is aangebroken kun je afdalen tot het Tuxer Fernhaus. Anders behoren ook langere afdalingen en zelfs een dalafdaling naar het dalstation tot de mogelijkheden.

*Snowplaza is niet verantwoordelijk voor eventuele wijzigingen in de bovenstaande lijst. Raadpleeg voor je vakantie altijd de website van het skigebied en neem daarnaast de regels in acht die door de overheid zijn opgesteld.Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.