16 januari 2014 door Joeri in 'Reisverslagen''

Tiroler Zugspitz Arena

De Tiroler Zugspitz Arena leent zich uitstekend voor een korte skitrip. Dit Oostenrijkse skigebied is relatief dichtbij Nederland en gemakkelijk te bereiken. Gisteren kon je Voor ieder wat wils in Berwang en Bichlbach

Het skigebied van Berwang heeftt zo’n 38 kilometer aan pistes. 25 kilometer van deze afdalingen is blauw, en uitermate geschikt voor beginners. De gebieden van Berwang en Bichlbach zijn met elkaar verbonden, zodat je een paar leuke tochten kan maken. Beneden in dit dal ligt ook een mooie langlaufloipe. Wederom zijn het mooie brede pistes en is het een prachtig skigebied. En dat het vandaag strak blauw is helpt natuurlijk ook. In de middag gaan we weer terug naar de Ehrwalder Alm om te bekijken wat we eerder door de mist toch grotendeels hadden ge... mist. We doen een aantal keer de dalafdaling naar beneden, want die is heerlijk. We eindigen deze mooie zonnige dag met een biertje in het kleine après-skitentje bij de gondel van de Ehrwalder Alm.

Tiroler Zugspitz Arena

Heerlijke afdalingen en mooie afdalingen in de Tiroler Zugspitz Arena

Volop zon op de Wettersteinbahn Sonnelifte

De vierde ochtend binden we achter ons hotel de ski’s onder en stappen in de Wettersteinbahn Sonnelifte. Dit kleine skigebied met een paar liften en afdalingen ligt op de zuidkant, vol in de zon. We zijn hier eind maart en de zon heeft de sneeuw geen goed gedaan. Onder betere sneeuwomstandigheden is het gebied perfect voor beginners, vanwege de vele blauwe afdalingen. We genieten nog van de laatste paar zonnestralen op de Wettersteinbahn en stappen daarna met een voldaan gevoel weer in de auto op weg door het sprookjeslandschap, terug naar Amsterdam.

Klein maar heel fijn

Voor gevorderde skiërs zijn een paar dagen in de Tiroler Zugspitz Arena voldoende. Voor beginners en families met kleinere kinderen zijn de skigebieden ideaal: leuk en afwisselend. De skigebieden liggen niet aaneengesloten aan elkaar, wat als een nadeel kan worden ervaren omdat je niet de mogelijkheid hebt om tochten te skiën. Je bent afhankelijk van een auto of de skibus. Desalniettemin is het een schitterende omgeving en is de regio naast skiën en snowboarden ook zeer geschikt om te wandelen en te langlaufen. De liefhebber kan met de skipas ook nog naar de nabijgelegen skigebieden in het Duitse Mittenwald en Garmisch-Partenkirchen. Helaas hebben we dat moeten overslaan, evenals het gletsjergebied Zugspitzpatt dat op 2.900 meter ligt.

Langlaufen in de Tiroler Zugspitz Arena

De Tiroler Zugspitz Arena is ook een perfect gebied om te langlaufen

Geen après-ski, maar actieve, romantische avonden

Drukke après-ski ga je niet vinden in de Tiroler Zugspitz Arena. Dat neemt niet weg dat er wel gezellige restaurantjes zijn en een paar tentjes om een drankje te drinken onder het genot van après-skihits. Het gebied biedt een uitgebreid avondprogramma. Bijna iedere avond kun je wel van een verlichte piste skiën of rodelbaan sleeën. Wandelen in het maanlicht kan natuurlijk ook en het is de moeite waard om hier ’s avonds met een fakkelwandeling het gebied te verkennen. Schaatsen, ijsstokschieten, skidemonstraties en theatervoorstellingen behoren ook tot het assortiment. Of wat dacht je van een romantische tocht met een paardenslee?

Zelf een keer naar de Tiroler Zugspitz Arena? Klik hier voor de beste aanbiedingen v.a. € 219,- p.p. >>
Door: Joeri Fokke

Toen hij net kon lopen werd Joeri direct op de ski’s gezet bij opa en oma in de achtertuin in Westendorf. De liefde voor dit dorp, de sport en Oostenrijk was geboren en is nooit meer weggegaan.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen