15 januari 2014 door Joeri in 'Reisverslagen''

Tiroler Zugspitz Arena

Wanneer je een lang wintersportweekend in Oostenrijk wilt doorbrengen en niet al te ver wilt rijden, dan is de Tiroler Zugspitz Arena ideaal. Het gebied bestaat uit de acht plaatsjes Berwang, Biberwier, Bichlbach, Ehrwald, Heiterwang, Lähn-Wengle, Lermoos en Namlos. De skigebieden zijn klein en authentiek en bieden ieder zo’n 30 kilometer aan afdalingen. Dit maakt je wintersportvakantie heel gevarieerd, omdat je iedere dag naar een ander skigebied kan. Het is er rustig en de omgeving is prachtig. De pistes zijn van een eenvoudig niveau en daarom trekt het gebied veel families en beginners aan. De Tiroler Zugspitz Arena is ook een paradijs voor langlaufers en wandelaars. Kortom, jong en oud vermaakt zich hier.

SnOw SnOw Tirol!

Na 865 kilometer rijden vanuit Amsterdam bereiken we net over de grens van Oostenrijk de Tiroler Zugspitz Arena. We kleden ons snel om in Romantik Hotel Spielmann, een prachtig 4-sterrenhotel in Ehrwald, en rijden in 10 minuten naar de Ehrwalder Alm, die over 26 kilometer aan pisten beschikt. We treffen mooie, brede pistes aan en het is er rustig. Er hangt dan ook een flinke laag mist en het sneeuwt. We kunnen ons hier prima vermaken voor een middag, maar de mist wordt zo hevig dat we halverwege de middag in een après-skitentje bij de gondel belanden. Het gaat er niet heel ruig aan toe, maar gezellig is het zeker.

Ehwalder Alm

Mooie brede pistes op de Ehrwalder Alm

Lermoos-Grubigstein voor de gevorderde skiër

De volgende ochtend gaan we met een gids skiën op de Grubigstein bij Lermoos. Dit skigebied heeft 33 kilometer aan afdalingen. Ferry, de gids/skileraar, blijkt een oude rot in het vak die ons de fijne kneepjes van het carven bijbrengt. Hij heeft een mooie route voor ons uitgestippeld en achter hem aan carvend komen we op alle mooie plekjes die Lermoos te bieden heeft. Op de Grubigstein (2.255 meter) komen we zowaar in een sneeuwstorm terecht en het is nog steeds mistig. Via een off-pisteroute gaan we weer naar beneden. Ferry weet dé oplossing om op te warmen: hausgemachte Schnaps! Na een paar verschillende smaken te hebben geproefd stappen we het cafeetje uit en onze ski’s in. Opeens breekt de zon door en zien we pas echt hoe mooi het hier is. Al jodelend zoeft Ferry met ons in zijn kielzog de bergen af. Prachtige brede afdalingen die voornamelijk rood zijn met af en toe een stukje zwart, voor de meer gevorderde skiër. Voor beginners heb je alleen onderaan in het skigebied blauwe afdalingen die heel breed zijn. Hier bevindt zich ook de 350 meter lange gondel – de kleinste van Oostenrijk – die begin 2013 is geopend. Aan het einde van de middag belanden we in de Lahme Ente bij het dalstation van de Grubigsteinbahn, waar jong en oud los gaat op de welbefaamde après-skinummertjes.

Lam uit de tent van Lahme Ente

De Tiroler Zugspitz Arena mag dan niet bekend staan om zijn après-ski, je komt bij Lahme Ente in Lermoos zeker aan je trekken. Er wordt hier dan ook streng op toegezien dat niemand met een slok op achter het stuur plaatsneemt. Het politiebureau staat op steenworpafstand van de Lahme Ente en de politie staat buiten opgesteld om uitgebreide alcoholcontroles uit te voeren. Elke automobilist mag een blaastest ondergaan. (Zorg er ook voor dat je je rijbewijs op zak hebt!) Ook wij worden van de weg gehaald, maar de Schnapsjes van deze ochtend zijn al verdampt en de blaasmeter geeft een promillage van 0,09 aan. Gelukkig. We rijden door naar ons hotel in Ehrwald.

Lamme Ente in Lermoos

Gezellige après-ski bij de Lamme Ente in Lermoos

Morgen lees je hier deel II van dit reisverslag naar de Tiroler Zugspitz Arena.

Zelf een keer naar de Tiroler Zugspitz Arena? Klik hier voor de beste aanbiedingen v.a. € 219,- p.p. >>

Toen hij net kon lopen werd Joeri direct op de ski’s gezet bij opa en oma in de achtertuin in Westendorf. De liefde voor dit dorp, de sport en Oostenrijk was geboren en is nooit meer weggegaan.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen