Skip to navigation Skip to main content
LANDAL KATSCHBERG4

Wintersport op een vakantiepark biedt vele voordelen! De vakantieparken in de skigebieden beschikken over uitgebreide voorzieningen en liggen veelal aan de piste. Jong en oud voelt zich hier thuis, waardoor een wintersport op een vakantiepark ideaal is met de hele familie. In dit blog hebben we 7 wintersport vakantieparken voor je op een rijtje gezet, de meeste in de Alpen en ook eentje in het Sauerland.

Wintersport vakantieparken

Een wintersport op een vakantiepark stelt je in staat om van meer te genieten dan alleen de pistes. Er zijn vaak allerlei voorzieningen zoals overdekte zwembaden, wellness, restaurants, een supermarkt en animatie voor de kids. Zo heb je alle faciliteiten direct bij de hand en kan iedereen doen waar hij of zij zin in heeft. Wanneer het vakantiepark ook nog eens direct aan de piste ligt, heb je helemaal niets meer te wensen. Het aanbod van accommodaties op een vakantiepark is vaak breed. Van huisjes voor 2 of 4 personen tot grote groepsaccommodaties voor de hele familie of vriendengroep. Er is voor ieder wat wils!

1. Landal Resort Maria Alm - Hochkönig

Maria Alm en skigebied Hochkönig zijn al jaren populaire wintersportbestemmingen. De komst van Landal Resort Maria Alm heeft daar nóg een schepje bovenop gedaan. Landal Resort Maria Alm ligt op zo'n 200 meter afstand van de lift en beschikt over 113 luxe accommodaties die zijn verdeeld over 10 chalets. Ook is er een overdekt zwembad en kun je dineren bij Parkrestaurant Lilli's. Skigebied Hochkönig valt bij iedere type skiër in de smaak. Ervaren wintersporters moeten zich hoe dan ook wagen aan de Königstour. Ook zijn er in het skigebied tal van fijne berghutten. 

Wintersport op een vakantiepark bij skigebied Hochkönig

2. Alpenchalets Brandnertal - Bürserberg

Op zoek naar vakantieparken voor een wintersport in Oostenrijk? Alpenchalets Brandnertal van Landal heeft een prachtige ligging op het hoogplateau Tschengla in Bürserberg. Het vakantiepark bestaat uit verschillende grote chalets, met daarin appartementen voor 1 tot 10 personen. Het vakantiepark ligt aan de piste en biedt gasten ski-in ski-out. Na het ontbijt is het een kwestie van in de latten klikken en de pistes van skigebied Brandnertal verkennen. Alpenchalets Brandnertal heeft een traditioneel Oostenrijkse uitstraling en beschikt over een uitgebreid wellnesscomplex met zwembad. Voor lunch en diner kun je terecht bij restaurant Unicorn, er is een minishop voor wat boodschappen en voor kids is er animatie. 

Landal Brandnertal vakantiepark in Vorarlberg

3. Alpenpark Turrach by Alps Resorts - Turracher Höhe

Voor net dat stukje verder rijden krijg je het nodige terug! Alpenpark Turrach by Alps Resorts ligt op de grens van Karinthië en Steiermark, in Turracher Höhe. De houten chalets van Alpenpark Turrach Steinalm liggen midden in het grootste dennenbos van Europa en bieden de nodige privacy. Gemeenschappelijke voorzieningen zoals een zwembad zijn er niet, maar dat zul je ook geen moment missen. De ruime chalets zijn zeer luxe ingericht en beschikken onder andere over een bubbelbad en sauna. De afstand tot de dichtstbijzijnde skilift is zo'n 500 meter, maar er stopt ook een skibus van de deur. Op de pistes van Turracher Höhe kom je de pistebutler tegen. Hij schenkt gratis prosecco voor je in of biedt je een druivensuikertje aan. 

Vakantiepark Alpenparks Turracher Höhe

4. AlpenParks Apartment & Ferienresort Rehrenberg - Viehhofen

AlpenParks Apartment & Ferienresort Rehrenberg is in 2022 compleet gerenoveerd en nieuw opgeleverd. Wie op zoek is naar een fijne wintersport op een vakantiepark, is hier aan het juiste adres. Overnachten kan in 155 verschillende appartementen, geschikt voor 2 tot 10 personen en met uitgebreide faciliteiten. Alle vakantieverblijven hebben een moderne, maar warme uitstraling. Bij de inrichting heeft men veel gebruikgemaakt van natuurlijke materialen en kleuren. Qua faciliteiten vind je hier een wellness met bubbelbad, pierenbad voor kinderen en verwarmd buitenzwembad, speelruimte, sauna en tegen betaling een ontbijtbuffet of zelfs een privé chef. Qua skiën zijn de mogelijkheden ontzettend uitgebreid. Niet alleen kun je skiën in het Skicircus, maar dankzij de zellamseeXpress en Ski ALPIN CARD ook op de pistes van Zell am See-Kaprun: ruim 408 km!

Wintersport op een vakantiepark in het Skicircus

5. Landal Winterberg - Winterberg

Winterberg is al jaren een geliefde bestemming voor een wintersport met de familie. Wanneer je dan ook nog eens in Landal Winterberg overnacht, is het plaatje helemaal compleet. Kinderen, ouders, grootouders, iedereen zal zich hier vermaken. Je stapt zo vanuit je eigen chalet de piste op en alle voorzieningen voor een zorgeloze wintersport zijn aanwezig. Landal Winterberg beschikt onder andere over een eigen zwembad, Café-Bistro Woods en animatie. Een alternatief voor Landal Winterberg is Center Parcs Hochsauerland.

Wintersport op vakantiepark Landal Winterberg

6. Landal Alpine Lodge Lenzerheide - Arosa Lenzerheide

Skigebied Arosa Lenzerheide ligt te midden van een prachtige bergwereld en dat geldt ook voor Alpine Lodge Lenzerheide. Dit vakantiepark van Landal ligt op 1505 meter hoogte, direct aan de piste, en bestaat uit 90 luxe appartementen en 3 chalets. Ook is er een overdekt zwembad en je kunt er genieten van wellness. De accommodaties liggen direct aan de Crapera-Curtschin piste, niet ver van de Rothorn gondel. In totaal heb je hier meer dan 200 kilometer aan pistes tot je beschikking. En die zijn ook nog eens zeer sneeuwzeker!

7. Landal Alpen Chalets Katschberg - Katschberghöhe

Landal Alpen Chalets Katschberg ligt op 1650 meter hoogte, waardoor de omgeving hier vrijwel de hele winter wit is. De pistes en liften van skigebied Topschiregion Katschberg bevinden zich op loopafstand van de accommodaties. Voor een wintersport op het vakantiepark kun je terecht in appartementen en chalets, geschikt voor 1 tot 10 personen. Voorzieningen van Landal Katschberg zijn onder andere een overdekt zwembad met peuterbad, een minishop en het animatieprogramma voor kinderen. Ook is er een Bollo Club voor de kids en een wellness.

Wintersport Landal Katschberg
© Spalder Media Group
Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.