5 maart 2020 door Thijs in Nieuws

Wat een sneeuw komt er op dit moment weer naar beneden! In de westalpen sneeuwt het volle bak en de hoeveelheden lopen in korte tijd flink op. In delen van de Franse, Italiaanse en Zwitserse Alpen is alweer meer dan 50 centimeter sneeuw gevallen. Oostenrijk profiteert minder van de sneeuwdump, hier komt alleen rond de Arlberg wat sneeuw naar beneden. Collega's Mike & Miranda stonden vandaag op de ski's in Nendaz en hebben met volle teugen genoten van de verse sneeuw. 

Wind, sneeuw én sneeuw

Wat een dag in de westalpen. Er staat een krachtige wind en er valt héél veel neerslag. Helaas lag/ligt de sneeuwgrens vrij hoog (+1500 m), waardoor er in de lagere dalen een flinke plens water naar beneden komt. Gelukkig is in de loop van de dag de temperatuur naar beneden gegaan, waardoor er ook snel weer wat sneeuw bij valt. Hoeveelheden van meer dan 50 centimeter sneeuw zijn niet uitgesloten in delen van de Franse, Zwitserse en Italiaanse Alpen. De onderstaande beelden spreken voor zich!

Pila

Pila
Pila

Les Arcs

Les Arcs
Les Arcs

La Rosière

La Rosière
La Rosière

Queyras

Queyras
Queyras

Serre Chevalier

Serre Chevalier
Serre Chevalier

Anzère

Anzère
Anzère

Crans-Montana

Crans-Montana
Crans-Montana

Leukerbad

Leukerbad
Leukerbad

Inden

Inden
Inden

Ski Arlberg

Ski Arlberg
Ski Arlberg


Mike & Miranda in Nendaz

Collega's Mike & Miranda bevinden zich momenteel in Nendaz en profiteren volop van de enorme sneeuwdump. Hun brede poederski's konden ze vandaag optimaal gebruiken. Het sneeuwt hier al de hele dag en de hoeveelheden lopen in korte tijd op. Dat het gewone leven gewoon verder gaat tijdens een sneeuwdump bewijst de foto van de postbode. Die zal vandaag alleen wel wat meer tijd kwijt zijn aan het bezorgen van alle post!

Nendaz
Nendaz
Nendaz
Nendaz
Nendaz


Nendaz image widget

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.