29 februari 2020 door Thijs in Materiaal

Ken jij de Step On snowboardbinding van Burton al? Met deze binding zonder straps hoef je niet in de sneeuw te gaan zitten, maar klik je beide snowboardschoenen eenvoudig vast. Bij de Step On horen speciale snowboardschoenen, die zowel in een variant voor heren als voor dames verkrijgbaar zijn. Wintersportspecialist DAKA verkoopt de Burton Step On alleen per set (schoenen + binding).

Functionaliteit van een skibinding

De Step On snowboardbinding van Burton bestaat al sinds 2017 en komt qua functionaliteit in de buurt van een skibinding. Door drie verbindingspunten, twee bij de tenen en één bij de hiel, klik je de schoenen vast aan de binding. De constructie is voortdurend doorontwikkeld en verzekert dat je goed vastzit om optimale controle over je board te hebben. Zo ben je bovenaan de piste direct weer klaar voor de volgende afdaling.

Burton Step On collectie bij DAKA

Bij een Burton Step On binding horen speciale snowboardschoenen, die voor dames en heren verkrijgbaar zijn. Bij de collectie, die verkrijgbaar is bij DAKA, horen de stijve Photon en flexibele Ruler schoenen voor mannen. Voor vrouwen is er het Felix model. Al deze schoenen maken gebruik van een betrouwbare BOA sluiting. Doordat schoenen en binding perfect op elkaar zijn afgestemd, profiteer je van optimale boardeigenschappen én goede looks.

Pluspunten Step On

  • Extra stevigheid en controle door verankering in binding
  • Backsidebochten worden verbeterd
  • Makkelijker landen na jumps
  • Makkelijker instappen vanuit staande positie

Om over te stappen naar het Burton Step On systeem dien je dus zowel je bindingen als je schoenen te vervangen. Voor het inklikken is het belangrijk dat er in de bindingen en onder de schoenen geen sneeuw aanwezig is. Bij DAKA wordt de Burton Step On collectie alleen per set (schoenen + binding) verkocht.

Klik hier om naar de Burton Step On collectie van DAKA te gaan >

Burton Step On
(Foto: © Burton)

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.