14 december 2013 door Joris in 'Nieuws''

Ontwikkeling skigebied Erciyes

Turkije wil komende jaren haar positie op de wintersportmarkt aanzienlijk verstevigen en ontwikkelt het nieuwe skigebied Erciyes in Centraal-Anatolië met bijna 200 km piste. Op de hellingen van de berg Erciyes (3.916m) waar al een klein skigebied was, worden nieuwe skipistes aangelegd en skiliften gebouwd. Op dit moment is ca. 60 km piste in gebruik en heeft het gebied 14 liften, vorig seizoen was dit nog 30 km met 6 liften. In 2016 telt Erciyes volgens planning 200 km piste. Met het totale project is een investering van € 275 miljoen gemoeid. Het gebied is zeer sneeuwzeker dankzij de hoge ligging.

Aanleg van skipistes, liften en hotels

Het omvangrijke Masterplan Erciyes omvat naast de aanleg van skipistes en liften, ook de bouw van 21 hotels, een congrescentrum en sportaccommodatie. In totaal krijgt het resort een hotelcapaciteit van 5.500 bedden. Op dit moment zijn er 5 hotels operationeel, daar komen in de volgende jaren 21 hotels bij. Het merendeel wordt in boetiekstijl gebouwd (17), de andere accommodatie heeft een modern karakter. Het skigebied is makkelijk bereikbaar via de internationale luchthaven van de nabij gelegen stad Kayseri op 25 km afstand. De ontwikkeling van het project betekent een sterke economische impuls voor de regio en creëert naar schatting 5.000 banen. Erciyes gaat zich zowel op de buitenlandse vakantieganger als op de binnenlandse markt richten.

Vlakbij Cappadocië

Op slechts 45 minuten van Erciyes ligt het indrukwekkende landschap Cappadocië, met de opvallende, grillige tufsteenformaties, de grotkerken en -woningen. Hierdoor is het mogelijk om een wintersportvakantie te combineren met een excursie naar, of een verblijf in Cappadocië. Op dit moment wordt de combinatie Erciyes en Cappadocië al beperkt door reisorganisaties op de Nederlandse markt aangeboden.

Klik hier voor meer informatie over het skigebied van Erciyes >>

Weblogredacteur Lisa Hissink gaat binnenkort een kijkje nemen op de pistes van Turkije. Zodra zij terug is kun je alles lezen over haar bevindingen van een skivakantie in dit onontdekte wintersportland.

Wintersport Erciyes

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen