29 januari 2020 door Thijs in Nieuws

In de nacht van zondag op maandag viel er met name sneeuw in Frankrijk en delen van Zwitserland en Italië (bekijk de beelden!). Gisteren aan het einde van de dag begon het ook in Oostenrijk met sneeuwen. Er viel niet alleen sneeuw, er stond ook een stevige storm die voor flink wat overlast zorgde. Ook vandaag kan het van tijd tot tijd sneeuwen in Oostenrijk. Heerlijk om de Oostenrijkse skidorpen er ook weer wit bij te zien liggen!

Storm en sneeuw in Oostenrijk

Gisteren kwamen er in Oostenrijk en Zuid-Duitsland windstoten tot wel 100 km/u voor. Door de harde wind viel er een boom op een liftkabel van de Hahnenkammbahn in Reutte. 40 personen zaten enige tijd vast in de lift. In skigebied Hochzillertal-Hochfügen moest ook een lift stilgezet worden, vanwege de plotseling opstekende wind. De bergredding heeft de wintersporters die vastzaten geëvacueerd. Morgen keert de rust terug in het Alpengebied. Het weer wordt een stuk stabieler, alleen tegen het weekend gaat wel de temperatuur omhoog. Mogelijk dat dat voor regen gaat zorgen in plaats van sneeuw. Later vandaag meer hierover in ons Alpenweer. Storm en sneeuw zorgen voor chaos in Oostenrijk >


Zauchensee

Zauchensee
Zauchensee

Stuben

Stuben
Stuben am Arlberg

Oberlech

Oberlech
Oberlech

Lech

Lech
Lech am Arlberg

Gortiphohl

Gortiphohl
Gortiphohl (Montafon)

Gargellen

Gargellen
Gargellen

Brand

Brand
Brand

Saalbach

Saalbach
Saalbach

Kitzbühel

Schloss Lebenberg, Kitzbühel
Schloss Lebenberg, Kitzbühel

Längenfeld

Längenfeld
Längenfeld

Filzmoos

Filzmoos
Filzmoos

Mittelberg

Mittelberg
MittelbergTijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.