18 januari 2020 door Miranda in Live vanuit de sneeuw

Wekenlang lagen de Alpen te blaken in de zon, maar nu is het weer dan eindelijk omgeslagen. Sinds gistermiddag en -avond sneeuwt het op diverse plekken en dit weekend valt er in heel de Alpen een verse laag. Al sinds de tweede kerstvakantieweek is het stralend weer in de skigebieden. Geen ramp voor de vakantiegangers, want de temperaturen waren vaak laag genoeg voor het produceren van kunstsneeuw en wat is er nu lekkerder dan skiën in de zon? Gelukkig frist het overal in de Alpen nu op door een verse witte laag. Wij hebben wat webcambeelden van vanochtend verzameld in dit artikel: wat ziet het er direct weer heerlijk winters uit!

Prima skiën de afgelopen weken

Zelf ben ik inmiddels twee weken onderweg in diverse skigebieden in de Alpen en we hebben heel goed kunnen skiën. We waren vooral onderweg in Zwitserland en sinds woensdag in Kirchberg in Tirol voor de eerste editie van Dutchweek. En hoewel de pistes echt overal nog heel goed waren, is het voor het winterse beeld wel heel goed dat er nu eindelijk weer sneeuw valt. De zuidhellingen waren in de meeste skigebieden echt heel groen en ook de dorpen kleurden steeds minder wit. Hoogste tijd dus voor een verse laag sneeuw en die komt dit weekend. Helaas geen hoeveelheden die we van vorig jaar januari gewend waren, maar genoeg voor een lekker winters beeld. Vanaf maandag lijkt het weer droog en zonnig te worden, dus laten we even genieten van deze heerlijke winterse beelden.

Dorpsplein Kirchberg
Het dorpsplein in Kirchberg is mooi wit gekleurd vannacht
Sneeuwschuiver Zillertal Arena
De sneeuwschuivers moeten weer aan het werk dit weekend (Zillertal Arena)
Verse sneeuw in Engelberg
Ook Florien en Yvonne werden in Engelberg wakker met verse sneeuw
Chatel sneeuw
Een heerlijk plaatje vanuit Châtel vanochtend
Brixen im Thale
Brixen im Thale in de SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental kleurt lekker wit 
Brixen im Thale image widget

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen