Skip to navigation Skip to main content
51668 - Wintersport op de Seiser Alm: lekker eten, skiën en meer (3)
© Seiser Alm Marketing, Harald Wisthaler

De Seiser Alm, Alpe di Siusi in het Italiaans, is met een oppervlakte van 56 m2 de grootste bergweide van Europa. Deze bestemming is niet alleen ideaal voor families, maar ook voor fanatieke skiërs en liefhebbers van lekker eten. Vooral voor dat laatste ben je hier aan het juiste adres. Het skigebied beschikt over tal van leuke berghutten waar je de lekkerste gerechten kunt bestellen. In dit weblog vertellen we je daar meer over.

Wintersport op de Seiser Alm

De Seiser Alm is een prachtige wintersportbestemming in Zuid-Tirol. De alm ligt in Natuurpark Sciliar-Catinaccio/Schlern-Rosengarten en biedt een schitterend uitzicht op de machtige bergen van de Dolomieten (UNESCO Werelderfgoed). De zon schijnt hier gemiddeld 300 dagen per jaar en de pistes zijn altijd perfect geprepareerd. De Seiser Alm biedt samen met Val Gardena een skigebied met ruim 175 km aan pistes. Tel je daar echter ook de overige verbindingen bij op, dan kom je al snel op ruim 500 km aan pistes. Allemaal toegankelijk met één skipas.

51668 -  (6)
(Foto: © Seiser Alm Marketing, Harald Wisthaler)
(Foto: © Seiser Alm Marketing, Harald Wisthaler)

Proef de traditionele Zuid-Tiroler keuken

Italië staat bekend om het overheerlijke eten. Zuid-Tirol is daar geen uitzondering op. Sterker nog, je vindt hier een bijzondere combinatie van de traditionele Tiroler keuken en de mediterrane. Natuurlijk ben je hier aan het juiste adres voor pasta, pizza en antipasti, maar ook voor Kaiserschmarrn, Schlutzkrapfen, Kasnocken, Knödels en Tirtlen. Tijdens je vakantie op de Seiser Alm zal er geen dag zijn dat je niet lekker eet!

Fijne restaurants en gezellige berghutten

Op de Seiser Alm vind je tal van leuke en traditionele berghutten. Naast Italiaanse en Zuid-Tiroler smaken, vind je hier natuurlijk ook een aantal internationale gerechten. Aan iedereen is gedacht! Bij mooi weer is het gezellig druk op de terrassen en geniet iedereen al vroeg van een plateau met lekkere hapjes en een drankje. Een Aperol Spritz of Bombardino mag zeker niet ontbreken! Maar ook in het dal vind je tal van goede restaurants. Zin in een avond culinair genieten op hoog niveau? Dan ben je hier aan het juiste adres!

51668 -  (7)
(Foto: © Seiser Alm Marketing, Harald Wisthaler)
(Foto: © Seiser Alm Marketing, Harald Wisthaler)

Tips voor een wintersport op de Seiser Alm

Naast skiën, snowboarden en lekker eten, valt er natuurlijk nog veel meer te beleven op de Seiser Alm. We zetten een aantal tips voor je op een rijtje.

  • Ski één van de fantastische skitochten. Bijvoorbeeld de Sella Ronda, de Seiser Alm Ronda en de Val Gardena Ronda. Onderweg geniet je van het schitterende uitzicht op de Dolomieten en uiteraard is er genoeg tijd voor een uitgebreide lunch.
  • Rodelen met de hele familie. De slappe lach is gegarandeerd! Je vindt hier 10 rodelbanen met een totale lengte van 23 km.
  • Maak een ritje in een paardenkoets. Romantisch met je geliefde en een bijzondere ervaring met het gezin.
  • Winter- of sneeuwschoenwandelen. Liever een dagje niet op ski's? Verken de omgeving te voet! Er zijn tal van mooie wandelpaden die je kunt uitproberen.

Vervoer naar de Seiser Alm

Ga jij dit skiseizoen naar de Seiser Alm? Het skigebied is op verschillende manieren te bereiken. De eerste optie is de auto. Vanaf Utrecht is het zo'n 1000 kilometer rijden. Via Duitsland rijd je naar Oostenrijk en daarna via de Brennerautobahn naar Italië. Optie twee is het vliegtuig. Vanaf de Nederlandse luchthavens in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven vertrekken dagelijks vluchten naar München, Innsbruck, Venetië, Milaan of Verona. Na aankomst leg je het laatste stuk af met een taxi, huurauto of transfer. De derde optie is de trein. Vanuit Nederland reis je met de trein via München naar Bolzano. Vanaf daar leg je het laatste stuk af met de taxi of het OV.

Lees meer over een wintersport op de Seiser Alm >

Advertisement

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.