1 januari 2020 door Joris in Algemeen

Op wintersport ben je natuurlijk vooral lekker op de piste te vinden of bij de après-ski, maar soms is het ook lekker om even weg te kruipen in een grote stoel en je favoriete televisieprogramma of film aan te zetten. 

Geoblokkades omzeilen

Vaak zijn televisieprogramma’s in verband met uitzendrechten echter niet overal te bekijken. Zeker Nederlandse programma’s op bijvoorbeeld NPO Start, RTL XL of Netflix krijgen vaak te maken met een zogeheten geoblokkade. Hoe kun je toch die programma’s ook in het buitenland bekijken?
Om een geoblokkade te omzeilen, moet je een streamingdienst laten denken dat je vanuit Nederland programma’s wil kijken. Dat doe je door je virtuele locatie aan te passen. Hoe je dat doet? Met een VPN. 
Als je een VPN inschakelt, kun je ervoor kiezen om met een server in Nederland verbinding te maken. Al je internetverkeer loopt dan via die server, waardoor je voor diensten NPO Start, Netflix en KIJK in Nederland lijkt te zijn. Et voilà: je kan al je favoriete series gewoon zonder problemen kijken.

Televisie kijken op wintersport

Een VPN-provider kiezen

Er zijn heel veel verschillende VPN-providers. Netflix probeert VPN-gebruikers helaas te weren, waardoor niet alle VPN’s bruikbaar zijn voor Netflix. Bij het kiezen van een provider, is het dus belangrijk om te weten welke aanbieders geschikt zijn om gebruik te maken van streamingdiensten.
VPNGids.nl vergeleek veel providers en zette de beste VPN’s op een rijtje. Bovendien is getest met welke VPN’s je films en series kunt kijken op Netflix. In één oogopslag kun je daardoor zien welke VPN-aanbieders het beste passen bij jouw internetgebruik. Op die manier wordt de keuze een stukje makkelijker gemaakt.

Gevaren van openbare wifi

Als je trouwens in een hotel verbindt met openbare wifi, let dan goed op! Onbewust loop je misschien gevaar, omdat hackers vaak gebruik maken van deze netwerken om persoonlijke gegevens buit te maken zonder dat je het doorhebt. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten tijdens je wintersportvakantie.
Daarom is het aan te raden om direct een VPN in te schakelen als je verbinding hebt met een openbaar netwerk. Een VPN heeft namelijk veel verschillende methoden waarmee jouw gegevens worden beveiligd. Al je internetverkeer wordt bijvoorbeeld versleuteld, waardoor andere gebruikers op het netwerk niet in kunnen zien wat je doet. Wat een VPN ook doet, is je IP-adres verbergen en je virtuele locatie aanpassen.  

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.