18 november 2013 door Miranda in 'Nieuws', Aankondigingen', Skigebieden onder de loep''

Auenfeldjet

Twee wintersportplaatsen die enorm van elkaar verschillen worden vanaf deze winter met elkaar verbonden: het mondaine en sjieke Lech krijgt een liftverbinding met het knusse Warth. Hierdoor ontstaat het grootste skigebied van Vorarlberg. Het waren beide al prachtige skigebieden, maar met deze verbinding wordt het echt een top skigebied. Bovendien kun je kiezen hoe je wilt overnachten: bij de boer in Warth of naast de koning in Lech.

Warth: klein en fijn

Afgelopen maart was ik in Warth, een skigebied dat al lang op mijn verlanglijstje stond. Waarom? Klein, veel noordhellingen en heel veel natuursneeuw. In het hele gebied staat bijna geen sneeuwkanon. Helaas had ik toen pech qua weersomstandigheden; geen verse sneeuw, geen zon, maar vooral bewolking en mist. Toch kon ik me voorstellen dat dit een perfect gebied is voor gezinnen en freeriders die graag naast de piste hun sporen zetten. Het skigebied kent een mooie afwisseling van rode en blauwe pistes en is lekker overzichtelijk. Hier kunnen kids ook lekker zelf op pad. Buiten de pistebordjes was er ook genoeg te doen. Het dorpje Warth is klein en ligt voornamelijk langs een (rustige) doorgaande weg. Enkele hotels en een paar kleinschalige pensions en appartementen bepalen hier het straatbeeld. Klein en knus, zonder hoempappa.

Warth

Het kleine en sneeuwrijke dorpje Warth

340 km pistes

Hoewel je in de zomer binnen een kwartier in Lech am Arlberg staat vanuit Warth, is de weg in de winter onbegaanbaar en zijn beide plaatsen van elkaar afgesloten. Vanaf deze winter kun je Lech wel bezoeken per ski! Na zo’n 40 jaar overleg en discussie is afgelopen maanden de Auenfeldjet gebouwd, een gondellift die beide plaatsen met elkaar zal verbinden. Hierdoor ontstaat er een skigebied met 190 km aan pistes. Het totale Ski Arlberg, inclusief St. Anton dat een skibusverbinding heeft met Lech, bestaat dan uit 340 km pistes. Daarmee is Ski Arlberg– naar mijn mening –absoluut een van de mooiste gebieden van Oostenrijk.

Champagne op de piste in Lech

Lech am Arlberg behoorde al tot de grotere skigebieden en had tot deze winter ruim 125 km aan pistes. Een mooi skigebied met veel rode pistes, enkele brede blauwe en een aantal prachtige skiroutes. De inwoners van Warth verwachten dat de “typische” wintersporter uit Lech de oversteek naar Warth iets minder snel zal maken. Veel wintersporters blijven in de buurt van het dorp met haar prachtige winkels en fijne bars en restaurants. Ik vind persoonlijk het verschil tussen beide plaatsen wel heel leuk en voel me zowel in Lech als Warth “thuis”. Het skigebied van Lech is geweldig. De Weisse Runde – een van de langste skirondes van de Alpen – is een absolute must-do als je in Lech bent. Even op de piste stoppen om een champagne in de Eisbar te drinken, super decadent en veel te duur, maar wel leuk! Net als even “windowshoppen” na het skiën of in stijl een drankje op één van de vele terrassen. Lech is gewoon een hele mooie en sfeervolle wintersportplaats.

Lech

...decadent op de piste in Lech...

Kiezen tussen twee uitersten

Vanaf 14 december is het dan zover en worden deze twee karakteristieke plaatsen met elkaar verbonden. De lift wordt uiteraard feestelijk geopend, want het overgrote deel van de bevolking is heel blij met de nieuwe verbinding. Nu wordt het alleen de volgende keer lastig kiezen; slapen we in Warth of Lech?

Auenfeldjet

Mooi beeld van de nieuwe lift afgelopen maandag

door Henry op 19 november

Nieuwe impuls voor een skigebied dat al prachtig was!door Valcke Koen op 19 november

Super! Ik verbleef veel in Oberlech dat neerkijkt op Lech en verbonden is met een gondel. je vindt er enkele goedkopere pensions zoals het aan te raden Haus Alpenflora. (luxekamers met ontbijt en balkon met prachtig zicht op de piste) Ook hotel Burg-Vital en hotel Mohnenflüh is aan te raden! Daar worden jaarlijks de foto's van de Nederlandse koninklijke familie genomen met hotel Mohnenflüh op de achtergrond. Die weisse Runde is inderdaad TOP! Mij zie je er zeker in de toekomst terug! Bedankt voor de info! Koendoor hooykaas op 21 mei

Beste Miranda Ik kom al jaren in Lech met die nw verbinding van Warth is het veel te druk geworden in Lech niets champagne op de berg meegenomen broodjes van het ontbijt. Restaurants klagen dat ze geen dure spullen meer verkopen alleen hooguit een kopje soep.Als je in Lech woont ga je niet naar Warth wel andersom.Ik denk dat de dure gasten in Lech op den duur weg zullen blijven omdat de hele sfeer erg verandert is met die nw verbinding. De hoteliers zien dat maar al te goed maar nu is het te laat. Ik had laatst nog een gesprek met de burgemeester van Lech die geeft alleen nog maar politiek correcte antwoorden. Maar de meeste zien inmiddels wel in dat het een foute beslissing geweest is. Mensen uit Warth geven niets uit en de mensen die wel wat uitgeven gaan massaal weg omdat zoals ik al zei de luxe sfeer verdwenen is. Heb je het dan goed gedaan als skigebied? Ik dacht het niet. Zonde van het mooie Lech.door Roel Pellaers op 19 december

Prachtig !! Veel beter dat die luxe sfeer in Lech beetje gedrukt wordt nu !!door donald van hecke op 26 november

beste Koen, u verwijst in uw reactie over skigebied Wath-Lech naar het pension Haus Alpenflora, maar ik nergens concrete gegevens op het net om een kamer te boeken of contactgegevens. Kan u mij deze bezorgen aub ? Alvast bedankt, donalddoor Vincent Mispelaere op 7 september

Wat een elitaire onzin dat de verbinding een verkeerde keuze is voor Lech! De Arlbergpas haalt 30% meer omzet en 's morgens zie je evenveel skiërs uit Lech richting Warth als omgekeerd. Ik vind trouwens persoonlijk het gebied in Warth qua natuur vele malen mooier en absoluut een meerwaarde. Op de latten, één met de natuur is iedereen gelijk. Bontjas of niet.Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen