21 december 2019 door Thijs in Nieuws

De verse sneeuw had niet op een beter moment kunnen vallen! Vandaag is de kerstvakantie van start gegaan en zijn er weer veel wintersporters op weg richting de skigebieden. In Italië, Frankrijk en Zwitserland lagen de pistes er al prima bij, maar Oostenrijk kon nog wel wat verse sneeuw gebruiken. En laat dat nou net het geval zijn! Met name in het westen van Oostenrijk is een mooie laag sneeuw gevallen en ziet het er weer winters uit. 

Sneeuwval houdt aan tot kerst

De sneeuwval van vandaag lijkt het het begin van een sneeuwrijke periode. Tot de kerst kan er dagelijks verse sneeuw vallen. Eindelijk is er aan de noordflank geen sprake meer van föhn en doet de temperatuur weer aan winter denken in plaats van lente. De wind is gedraaid naar het westen tot noordwesten en dagelijks trekken er depressies over het Alpengebied die voor verse sneeuw zorgen. De kerstvakantie had niet beter kunnen beginnen!

Oostenrijk

Lech am Arlberg

LEch

Kristberg, Montafon

Brandnertal

Brandnertal

Saalbach

Saalbach
Saalbach, Wildenkarkogel

Italië

Collega Mike is momenteel in Colfosco en stuurde deze heerlijke winterse plaatjes!

Colfosco
Colfosco
colfosco
colfosco
colfosco

Zwitserland

Davos-Klosters

davos klosters

Maloja

maloja

Elm

elm

Frankrijk

Flaine

flaine

Crevoux

crevoux

Bonneval-sur-Arc

bonneval sur arc


Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.