20 november 2013 door Joeri in 'Skigebieden onder de loep''

Stranda - Sverre Hjørnevik, Fjord Norway

Met stip op nummer één staan de skigebieden in Fjord Noorwegen. Niet omdat ze per definitie het meest uitgebreid zijn, maar wel omdat ze van alle skibestemmingen in Noorwegen één wel hele bijzondere gemeenschappelijke deler hebben: de nabijheid van de Noorse fjorden! Bind in de ochtend de ski’s onder en stap in de middag aan boord van een ferry om rond te varen in een nauw en diep fjord. Een ervaring die je een leven lang bij zal blijven! Stranda en Voss zijn twee skigebieden in Fjord Noorwegen die zeker een bezoekje waard zijn!

Skiën nabij de fjorden in Stranda

Ervaren skiërs kunnen hun hart ophalen in Stranda. Vanaf Stranda heb je een prachtig uitzicht over het UNESCO fjorden landschap. Strandafjellet Skicenter ligt vlak bij het dorpje Stranda op 50 kilometer vanaf de pittoreske Jugendstil stad Ålesund te midden van het fjordengebied. Het Strandafjellet skicenter biedt 8 liften met 17 pistes die in totaal 15 kilometer beslaan. Allemaal met goede, brede pistes geschikt voor iedereen. Zin in iets anders? Ga mee met een Ski & Sail toer en laat je in meerdere dagen per comfortabele boot vervoeren naar de mooiste skigebieden. Je wordt afgezet op unieke locaties, deze locaties kun je vervolgens vanaf de ski’s ontdekken. Stranda is makkelijk te bereiken, KLM brengt je 2 keer per dag, 7 dagen per week rechtstreeks naar Ålesund.

Meerdere skigebieden, één skipas

De Alpen skipas is een gezamenlijke pas die je in de 8 skigebieden in het westen van Noorwegen overal kunt gebruiken. Met de skipas krijg je toegang tot 36 liften, 60 pistes, enkele terreinparken, freeridegebieden en natuurlijk heel veel sneeuwplezier. Een leuke bijkomstigheid als je zin hebt om een dagje ergens anders te skiën! Let er op dat sommige skicentra dicht zijn op doordeweekse dagen.

Stranda -  Kristofer Olsson

Foto: Stranda - Kristofer Olsson

Ideale plek voor off-piste

Met haar vele afdalingen en verschillende moeilijkheidsgraden, heeft Stranda een van de beste off-piste mogelijkheden in Scandinavië. De beste manier om te genieten van off-piste is met een professionele gids aan je zijde die je het risico van off-piste kan uitleggen en perfect weet te reageren op mogelijke gevaren. Vergeet niet dat off-piste altijd op eigen risico is en de risico’s zijn dan ook nooit volledig zijn uitgesloten.

Voss, winters paradijs in Fjord Noorwegen

Op slechts 100 kilometer en zo’n anderhalf uur rijden van Bergen vind je de bekendste skibestemming in Fjord Noorwegen: Voss. Voss wordt met haar eeuwenoude skitraditie ook wel dé wintersporthoofdstad van Fjord Noorwegen genoemd. Door de grote hoeveelheden natuurlijke sneeuwval en aard van de pistes, worden hier dan ook regelmatig World Cup Evenementen georganiseerd. De bestemming staat bekend als familievriendelijk. Je hebt hier alle keus uit gevarieerde pistes voor elk niveau. Wat Voss extra uniek maakt, is dat het bestaat uit twee skigebieden: Voss Resort en Voss Fjellandsby bij Myrkdalen. Erg makkelijk, je hebt hier maar één skipas nodig.

Voss Fjellandsby - Erik Østlie

Foto: Voss Fjellandsby - Erik Østlie

Voss Resort

Voss Resort is het grootste skigebied van de twee. Voss Resort heeft 11 skiliften en een totale pistelengte van 40 kilometer. De brede pistes geven je voldoende ruimte om lekker je gang te gaan. De tweede bestemming in de regio Voss ligt wat dieper in de bergen bij Myrkdalen. Het gezellige compacte skigebied Voss Fjellandsby bij Myrkdalen ligt op ongeveer een half uur rijden. Een leuke gezinsbestemming met 17 kilometer aan piste en 8 liften. Ook qua accommodatie is er ruime keus. Zowel midden in het centrum als aan de voet van de berg. Vanuit het centrum van het stadje gaat er ook een lift naar het skigebied. Niet zelden ligt hier wel 5 meter sneeuw!

Voss - Sverre Hjørnevik, Fjord Norge AS, Fjord Norway

Foto: Voss - Sverre Hjørnevik, Fjord Norge AS, Fjord Norway

Makkelijk te bereiken

KLM vliegt dagelijks rechtstreeks van Amsterdam naar Bergen waarbij je binnen een paar uur een totaal andere wereld tegemoet komt. Ga je liever met de auto of boot? Fjord Line biedt prachtige tochten vanuit Denemarken langs de schitterende fjorden van de westkust naar Stavanger of Bergen.

Toen hij net kon lopen werd Joeri direct op de ski’s gezet bij opa en oma in de achtertuin in Westendorf. De liefde voor dit dorp, de sport en Oostenrijk was geboren en is nooit meer weggegaan.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen