12 december 2019 door Thijs in Bestemmingen

Het SalzburgerLand is een veelzijdige wintersportregio. Ieder type wintersporter zal zich hier vermaken. Er zijn pistes voor ieder niveau, prachtige natuurgebieden met wandelpaden en authentieke dorpjes. Dat je in het SalzburgerLand plezier in de sneeuw gaat beleven staat vast! In dit weblog nemen we Obertauern en de Salzburger Sportwelt onder de loep. Beide uitdagende skigebieden, waar verveling nooit aan de orde is.

Obertauern: alles draait om sneeuw

Alleen al voor de geweldige ligging ga je naar Obertauern. Het dorp ligt op een hoogte van 1740 meter en vrijwel alle accommodaties bevinden zich aan- of op loopafstand van de pistes. De 100 pistekilometers van Obertauern zijn buitengewoon sneeuwzeker en het dorp voert regelmatig de sneeuwklassementen aan. Families weten deze bestemming op waarde te schatten, vanwege de compactheid. Alle faciliteiten zijn dichtbij en je kunt makkelijk een ‘rondje Obertauern’ skiën terwijl de kids op les zijn. Voor kinderen is er in het skigebied een speciaal gedeelte met het ‘Beer Bibo’ familie-ski park. Het uitdagende karakter van Obertauern komt tot uiting op de Gamsleiten (2357 m). Hier bevindt zich de Gamsleiten 2, met 45° een van de steilste pistes van de Alpen.

  • Afstand vanaf Utrecht: 1014 km
  • Pisteaanbod: 100 km
  • Tips: Gamsleiten Kriterium, bergyoga, biatlon cursus

Klik hier voor meer informatie over Obertauern >

Obertauern SalzburgerLand

Salzburger Sportwelt: veelzijdig winterparadijs

De Salzburger Sportwelt ligt in het hart van de Ski amadé, Oostenrijks grootste skiregio, en bestaat uit zeven vakantiedorpen: Flachau, Wagrain-Kleinarl, St. Johann, Radstadt, Altenmarkt-Zauchensee, Eben en Filzmoos. Voor welk dorp je ook kiest, je kunt je verheugen op fantastische pistes, snowparks en gezellige berghutten. In Flachau heb je de keuze uit drie skigebieden (Snow Space Salzburg, Zauchensee-Flachauwinkl en Flachauwinkl-Kleinarl) en vind je bruisende après-ski. St. Johann trekt met de familievriendelijke Geisterberg veel gezinnen met jonge kinderen aan. De Rossbrand bij Filzmoos is een klein, maar fijn skigebied waar ieder type skiër zich thuis voelt. Ook Eben is een prima tip voor families. Op de Monte Popolo leren zij in alle rust skiën en in 19/20 is hier een nieuwe skitour-route. Radstadt is de geboorteplaats van veel Oostenrijkse topskiërs en er zijn 17 kilometer aan pistes om in hun voetsporen te treden. Altenmarkt-Zauchensee biedt niet alleen actie (freeriden!), maar ook ontspanning (Familientherme Amadé).

  • Afstand vanaf Utrecht: 994 km (Flachau)
  • Pisteaanbod: 236 km
  • Tips: Absolut Park, Dopgas Ballon Trophy in Filzmoos

Klik hier voor meer informatie over de Salzburger Sportwelt >

Salzburger Sportwelt SalzburgerLand


Win een wintersport naar het SalzburgerLand

Het SalzburgerLand staat bekend om zijn gastvrijheid en daar gaan ze dit keer wel heel ver in. Dit seizoen geven ze maar liefst 8 complete wintersportvakanties voor twee personen weg. Je verblijft 7 nachten in een 2-persoonskamer in een 4*hotel (inclusief halfpension) en je krijgt er ook nog twee skipassen voor 6 dagen bij! Wat je hiervoor moet doen? Antwoord geven op de vraag, “Hoeveel kilometer piste vind je in het SalzburgerLand?” en je gegevens achterlaten!

Klik hier om deel te nemen aan de SalzburgerLand prijsvraag >

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.