22 november 2019 door Thijs in BestemmingenNieuws

Ook aan de andere kant van de wereld, in Canada, is het wintersportseizoen van start gegaan met veel sneeuw. Afgelopen weekend openden onder andere de Canadese skigebieden Banff en Marmot Basin. Lake Louise is zelfs al sinds 1 november geopend. In dit weblog meer over de start van het skiseizoen in Canada.

3 topskigebieden in Banff National Park

In Banff National Park, het oudste nationale park van Canada, bevinden zich drie skigebieden van wereldklasse. Zowel Mount Norquay, Banff Sunshine Village en Lake Louise zijn optimaal bereikbaar vanuit het gelijknamige dorp Banff, dat op anderhalf uur van het vliegveld van Calgary ligt. Voor wintersporters liggen hier maar liefst 334 pistes op een oppervlakte van 32 km² klaar. Deze drie skigebieden in de Canadese Rockies staan bekend als de Ski Big 3. Met een Tri-Area Lift Ticket heb je toegang tot alle 26 liften van de drie skigebieden. In Jasper National Park ligt het skigebied Marmot Basin, dat brede pistes te midden van een adembenemende natuur biedt. Het is het skigebied met het hoogstgelegen dalstation van Canada en vanuit Edmonton, de hoofdstad van Alberta, uitstekend bereikbaar.

Skiën Banff Lake Louise
(Foto: © Banff & Lake Louise Tourism / Reuben Krabbe)Seizoensopeningen Canada 2019/2020

  • Mount Norquay: 1 november 2019
  • Lake Louise: 1 november 2019
  • Banff Sunshine: 8 november 2019
  • Marmot Basin: 8 november 2019
  • Nakiska Ski Resort: 29 november 2019
  • Castle Mountain: 7 december 2019

Wintersportnieuws Canada 2019/2020

In Lake Louise wordt vanaf dit seizoen een First Tracks-programma aangeboden. Met maximaal twee personen en een skileraar ga je 30 minuten voordat de pistes openen het skigebied al in. Ook wordt in dit skigebied tweemaal een World Cup skiën georganiseerd. Van 30 november tot 1 december skiën de heren een afdaling en Super G. Een week later zijn de vrouwen aan de beurt. In Mount Norquay kan iedere vrijdag- en zaterdagavond van 17:00 tot 22:00 op verlichte pistes worden geskied. Marmot Basin heeft het skigebied uitgebreid met de nieuwe Tres Hombres ‘bowl’. Hier liggen 5 afdalingen (3 Black Diamond, 2 Double Black Diamond) die alleen geschikt zijn voor ervaren skiërs.

Wintersport in Alberta, Canada

Alberta, het thuis van de Canadese Rockies, is de op vier na grootste provincie van Canada en er wonen 4,1 miljoen inwoners. De meeste mensen wonen in Calgary en Edmonton. Beide steden hebben een internationale luchthaven, waar directe vluchten vanaf Schiphol naartoe gaan. Vlieg je met Air Canada, dan mag je je wintersportuitrusting gratis meenemen. Een wintersport in Canada is perfect te combineren met een bezoek aan de nationale parken. Via TravelAlberta vind je een reisplanner en kun je je eigen droomtrip samenstellen.

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.