14 november 2019 door Joris in Nieuws

Het is bijna zo ver! Dan kan er weer geskied worden in de Silvretta Arena Ischgl – Samnaun! Het skigebied heeft ook dit seizoen weer tal van vernieuwingen in petto en vanzelfsprekend worden ook de Top of the Mountain concerten weer georganiseerd. Eind november opent de Duitse reggaesensatie SEEED het wintersportseizoen van Ischgl. In dit weblog alles over de start van de winter 19/20 in Ischgl.

Eerste skidag in Ischgl op 28 november 2019

Al twee dagen voor het Top of the Mountain Opening Concert met SEEED gaan de pistes van Ischgl open. De Silvretta Arena Ischgl – Samnaun biedt 239 kilometer aan pistes, die tot een hoogte van 2864 meter reiken. Het grootste gedeelte van het pisteaanbod ligt boven de 2000 meter, waardoor een sneeuwzekere start van het wintersportseizoen is gegarandeerd. Tijdens de laatste sneeuwupdate uit Ischgl kon je alvast een voorproefje krijgen van het heerlijke winterlandschap. Maar wees gewaarschuwd, na het kijken zal de zin in het openingsevent, de eerste bochten op de Idalp en een rit in de nieuwe liften alleen maar toenemen!

Top of the Mountain Opening Concert met SEEED

Op de pistes van Ischgl ligt gelukkig alweer de nodige sneeuw, want Peter Fox en zijn mannen zullen er zeker wat van laten wegsmelten tijden het Top of the Mountain Opening Concert. Met beats uit de genres reggae, dub en hiphop laat SEEED op 30 november 14.000 mensen bewegen en dansen. Dus als je hits als ‘Dickes B’, ‘Augenbling’ en ‘Music Monks’ live wilt horen, moet je zo snel mogelijk een skipas kopen. Tip: als je een tweedaagse skipas koopt, is de toegang tot het Top of the Mountain Opening Concert helemaal gratis. Het concert begint om 18:00 uur op de oostelijke parkeerplaats bij de Silvrettabahn. Meer informatie over het Top of the Mountain Opening Concert & tickets >

Nieuwe Velilleckbahn F1 op de Pardatschgrat

13,5 miljoen euro is geïnvesteerd in de nieuwe Velileckbahn F1. Het resultaat is indrukwekkend. De nieuwe 6-persoons stoeltjeslift is met 6 m/s de snelste lift in het skigebied en vervoert wintersporters naar een hoogte van 2620 meter. Het bergstation ligt vlakbij het eindpunt van de Gratbahn B8. Ook op het gebied van design is de lift uniek. Ieder stoeltje heeft aan de achterzijde een eigen bedrukking met informatie over de plaatselijke natuur. Ergonomisch gevormde, 520 mm brede, individuele stoeltjes en een zeer stille werking zorgen voor optimaal comfort tijdens de rit naar boven.

Velilleckbahn F1
Comfortabe, snel en een prachtig design: de nieuwe Velilleckbahn F1 (Foto: © TVB Ischgl)

Cijfers & feiten van de nieuwe 6-persoons Velilleck F1 stoeltjeslift in Ischgl

Bergstation: Pardatschgrat Lengte: 1948 m
Hoogte bergstation: 2620 m Hoogteverschil: 572 m
Snelheid: 6 m/sec. Tijd: ca. 05:50 min.
Stoeltjescapaciteit: 6-personen Capaciteit: 2400 pers./uur
Aantal stoeltjes: 79 Plaats: Ischgl

Openingsdata en skipasprijzen Ischgl 19/20

De kassa’s van Ischgl gaan op 28 november 2019 om 08:00 uur voor de eerste keer open. De liften starten een halfuur later met draaien, om 08:30 uur. Een dagkaart voor de Silvretta Arena Ischgl – Samnaun voor een volwassene kost € 56,- voor volwassenen tijdens skiseizoen 19/20. Voor 6 dagen betaal je € 264,50. Kinderen jonger dan 10 jaar onder begeleiding van een ouder skiën gratis. Skipasprijzen & seizoenstijden 19/20 Ischgl >

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.