2 november 2019 door Thijs in BestemmingenTips

Als skiër leef je het hele jaar naar de wintersport toe. Er is dan ook niks erger dan in het skidorp aankomen en geen enkele vlok sneeuw zien. Kies daarom voor een sneeuwzeker skidorp in Oostenrijk, waar de kans op sneeuw gegarandeerd is. Zo leef je een stuk relaxter naar de wintersport toe en hoef je je geen zorgen te maken. In dit weblog 7 zeer sneeuwzekere skidorpen in Oostenrijk.

#1. St. Anton am Arlberg

Dankzij de gunstige ligging krijgt de Arlberg bij ‘Nordstau’ altijd gigantische hoeveelheden verse sneeuw. De skidorpen St. Anton, Stuben, Lech, Zürs, Warth en Schröcken horen bij skigebied Ski Arlberg en hebben aan sneeuw nooit gebrek. Vochtige lucht uit het noorden of noordwesten blijft hangen bij de Alpen en bij lage temperaturen storten deze wolken zich leeg boven St. Anton am Arlberg. Sneeuwhoogtes van meer dan een meter zijn hier heel gewoon. 

Verse sneeuw St. Anton am Arlberg

#2. Damüls

Als er een officiële titel zou zijn voor het meest sneeuwzekere dorp ter wereld, dan zou Damüls hem bemachtigen. Wacht eens, die titel bestaat! In 2007 werd Damüls onderscheiden als het sneeuwzekerste dorp van de wereld. Skigebied Schneereich Damüls Mellau Faschina kan per seizoen rekenen op maar liefst 9,6 meter sneeuw. Wat een gigantische hoeveelheid!

#3. Kühtai

Hoe hoog een dorp ligt bepaalt voor een groot gedeelte de sneeuwzekerheid. Hoe hoger het dorp, hoe lager de temperatuur en hoe eerder er sneeuw valt. Kühtai ligt op een hoogte van 2020 meter en is het hoogstgelegen skidorp van Oostenrijk. De accommodaties liggen hier vrijwel altijd aan of bij de piste en ook voor families zijn er goede voorzieningen.

Sneeuwzeker Kühtai

#4. Turracher Höhe

Turracher Höhe ligt op een hoogte van 1763 meter en de pistes reiken hier tot 2205 meter. In vergelijking met de gebieden in de omgeving, is de sneeuwzekerheid hier onovertroffen. Het is heel gewoon dat het wintersportseizoen hier halverwege november al begint en pas begin mei stoppen de liften met draaien. Wanneer er een depressie vanuit het oosten de Alpen binnendrijft, begint het als eerste met sneeuwen in Turracher Höhe. De meeste accommodaties liggen aan of vlakbij de piste, waardoor je volop kun profiteren van de goede sneeuwcondities. 

#5. Dienten am Hochkönig

Dat hoogte niet allesbepalend is voor de sneeuwzekerheid, bewijst Dienten am Hochkönig. Dit dorp ligt op slechts 1071 meter, maar heeft aan sneeuw nooit gebrek. In Maria Alm, Flachau of Zell am See ligt vaak een stuk minder dan in Dienten. Vooral bij ‘Nordstau’ profiteert de Hochkönig van grote hoeveelheden verse sneeuw.

Verse sneeuw Dienten am Hochkönig

#6. Hochgurgl

Sölden is sneeuwzeker door de aanwezige gletsjers, maar het dorp wil zo nu en dan nog wel eens groen zijn. Wanneer je iets verder doorrijdt, naar Hochgurgl, heb je daar geen enkele last van. Hochgurgl ligt op 2150 meter en bij een ‘Sudstau’ wil het nog wel eens gebeuren dat het insneeuwt. Van 21 t/m 24 november 2019 opent Snowplaza het skiseizoen in Gurgl. Verheug je op gezellige feestjes, skitests en tal van andere activiteiten. Boek nu en win je verblijf en skipas >

#7. Obertauern

Volgens een wetenschappelijke studie van Günther Aigner is Obertauern het meest sneeuwzekere skigebied van Oostenrijk. Obertauern ligt op een hoogte van 1740 meter en het hoogste punt van het skigebied, de Gamsleitenspitz, op 2313 meter. Uit het onderzoek is gebleken dat er gemiddeld 264 centimeter sneeuw ligt in Obertauern.

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.