3 november 2013 door Leon in 'Reisverslagen''

Krippsenstein, bij de plaats Obertraun

Toerskiën wordt steeds populairder. Zelf op een ski’s met vellen een berg beklimmen geeft een geweldig gevoel. De afdaling die volgt heb je vervolgens dubbel en dwars verdiend. De Krippsenstein, bij de plaats Obertraun, vlakbij het Skiregion Dachstein-West is een aanrader voor iedereen die mooie tochten wil maken. Een op en top freeride gebied. Krippenstein heeft van alles te bieden, naast de 11 km lange piste afdaling beschikt het gebied over verschillende routes die je zeker gedaan moet hebben.

Rugzak vol

Ik kijk uit het raam van de berghut. Na de lange tocht van gisteren is het weer een prachtige dag om te gaan toerskiën. Iedereen pakt zijn tas en zorgt dat hij/zij alle essentiële spullen (genoeg eten en drinken, droog shirt, extra handschoenen, schep, sonde, pieper, bivak) mee heeft. Tijdens een tocht is de kleding van groot belang omdat je te maken krijgt met temperatuurverschillen en verschillende soorten inspanning. Je kunt beter te veel aan hebben dan te weinig.

Zwaar

Na het ontbijt verzamelen we ons bij de gids en binden we de stijgvellen onder onze ski’s, we maken ons op voor een pittige wandeling. Met een man of 3 lopen we achter de gids in een mooi spoor. Opeens horen we achter ons geschreeuw dat we moeten stoppen; de helft van de groep heeft het te zwaar om verder te gaan en besluit terug te keren naar de hut. We wachten tot de rest van de groep aangesloten is en lopen verder in een lekker tempo.

De Krippsenstein, bij de plaats Obertraun

Op handen en voeten

Het einde komt in zicht. Ik zie dat er gaten vallen in de groep en iedereen loopt op zijn eigen tempo verder. De helling word een stuk steiler en de laatste 200 meter begin ik moeite te krijgen om omhoog te komen. Ik heb onvoldoende grip om omhoog te komen en besluit mijn ski’s uit te doen. Met behulp van mijn ski’s in mijn handen klim ik op handen en voeten omhoog en ik gebruik hierbij mijn ski’s als grip.

De top

En dan zijn we aangekomen op de top! Iedereen is uitgeput van de tocht en geniet van het adembenemende uitzicht. Het hoogte verschil van de bergen is nauwelijks te zien, alsof je in de duinen bent, zo ver kan je kijken. Nadat iedereen alle foto’s gemaakt heeft, maken we ons klaar voor de welverdiende afdaling.

Uitzicht

Orkest van skiërs en snowboarders

Na alle inspanning van de tocht geniet je des te meer van de afdaling! Ik merk dat iedereen dit zo ervaart en hoor een orkest van skiërs en snowboarders afdalen. Iedereen zingt en schreeuwt tijdens de afdaling. Wat een mooie ervaring dit.

Wintersport is mijn grote hobby. Ik ga ieder jaar met veel plezier naar de sneeuw en hou van alles wat met skiën te maken heeft. Mijn enthousiasme probeer ik op het weblog van Snowplaza over te brengen!

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen