27 november 2019 door Miranda in Bestemmingen

In de derde aflevering van 24 UUR IN gaan we naar het Pitztal. Dit langgerekte en ongerepte dal in Tirol telt 3 verschillende skigebieden: Hochzeiger, Rifflsee en de Pitztaler Gletscher. Het is een behoorlijke uitdaging om deze skigebieden, maar ook de verschillende activiteiten, allemaal in 24 uur te verkennen. En natuurlijk wordt er ook weer lekker gegeten in deze nieuwe aflevering van 24 UUR IN. Kijk je mee?

Pitztal: ongerept en rustig

Het Pitztal kenmerkt zich door kleine (boeren)dorpjes en veel ongerepte natuur. Je vindt hier geen massatoerisme of drukke levendige wintersportdorpen. En ik moet eerlijk zeggen dat dit nu juist het charmante is aan het Pitztal. Hier kun je echt de drukte ontlopen en helemaal tot rust komen. In het dal liggen diverse dorpjes, die over het algemeen klein en rustig zijn. In Mandarfen en bij de lift naar Hochzeiger vindt de après-skiliefhebber wel vertier, hier is het dagelijks gezellig. Qua accommodaties is er volop keuze. Zo kun je een appartement huren op een boerderij, maar er zijn ook luxere hotels en pensions in het Pitztal. Vanuit de verschillende dorpen zijn de skigebieden en langlaufloipes in het dal goed te bereiken met de auto of de skibus.

De sneeuwzeker Pitztaler Gletscher

1 dal, 3 skigebieden

Aan het begin van het Pitztal ligt Hochzeiger, een skigebied met zo'n 40 km aan pistes. Het skigebied, dat zich richt op families, beschikt niet alleen over gemakkelijke afdalingen. De 8km aan zwarte pistes bieden ook de ervaren wintersporter voldoende uitdaging. Bovendien is het uitzicht vanaf de top van het skigebied waanzinnig mooi. Achterin het dal ligt de Pitztaler Gletscher. Je bereikt het skigebied, dat tot een zeer sneeuwzekere hoogte van 3440 meter reikt, via de gletsjertrein. Je kunt hier niet alleen heerlijk skiën, maar ook koffie met een taartje eten in het hoogste café van Oostenrijk. Het derde skigebied, Rifflsee, ligt direct naast de Pitztaler Gletscher en is ook zeker de moeite waard. Sportieve skiërs kunnen hier hun hart ophalen op de rustige pistes.

Tips voor Pitztal

  • Bezoek het hoogste café van Oostenrijk, Café 3440, op de Pitztaler Gletscher. Knoop een gesprekje aan met de 'Hüttenwirt' Sepp en ontdek de geheimen van werken (en taarten bakken!) op deze grote hoogte.
  • Ga snowbiken in Hochzeiger en ontdek hoe ontzettend leuk het is om op een fietsje de pistes af te gaan.
  • In het skigebied van Hochzeiger kun je iedere maandag, woensdag en vrijdag als co-piloot mee in de Pistenbully. Reserveer op tijd, want er zijn altijd veel gegadigden.
  • In Hochzeiger ligt een mooie rodelbaan van 6 km lang.
  • In het Pitztal zijn diverse mogelijkheden voor ijsklimmen. Heb je zelf geen ervaring en/of materiaal, je kunt alles via de plaatselijke berggidsen regelen.
  • Op zoek naar een gezellig en sfeervol restaurant waar je bovendien heerlijk kunt eten? Reserveer dan een tafeltje bij Bergwerk in Plangeroß.
In het Pitztal kun je leren ijsklimmen met een berggids

Over 24 UUR IN

24 UUR IN is dé webserie voor Nederlandse bergliefhebbers. In elke aflevering nemen we wintersportliefhebbers 24 uur mee naar skigebieden in Oostenrijk, Frankrijk, Italië en Zwitserland. Tijdens het bezoek laten we alle bijzonderheden van het skigebied en de omgeving zien. Ook wordt er gesproken met locals en ondernemen we bijzondere activiteiten. 24 UUR IN wordt geproduceerd en gepresenteerd door de teams van Skiinformatie.nl en Snowplaza.nl.

snowkbiken-hochzeiger
In het skigebied Hochzeiger kun je snowbiken
uitzicht-pitztal
Het uitzicht bij Café 3440 is prachtig
pitztaler-gletscher
Heerlijke brede pistes op de Pitztaler Gletscher
pitztaler-gletscher image widget

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen