Skip to navigation Skip to main content

Bijzondere wintersportactiviteit: Bun J Ride in Tignes

51041 - Bijzondere wintersportactiviteit: Bun J Ride in Tignes (3)
© OT Tignes - Andy Parant

Wie van van springen, salto’s en andere stunts op ski’s of snowboards houdt, maar onzeker is over de landing heeft het Franse skigebied Tignes de oplossing! Hier vind je de Bun J Ride, een attractie die schansspringen, bungeejumpen en een zip line combineert. Snowplaza nam deze spannende springactiviteit onder de loep.

Hoe werkt het?

De Bun J Ride is een ongeveer 30 meter lange helling, waarbij je vervolgens 40 meter de afgrond in springt. Terwijl je dit doet draag je een harnas dat aan twee elastieken bevestigd is. Hierdoor is het mogelijk om te springen, zonder dat je hoofd naar beneden draait. Tijdens de sprong kun je gave stunts doen of genieten van de vrije val. Wanneer je stilstaat, zak je langzaam via de staalkabels naar de grond.

Belangrijke feiten over de Bun J Ride in Tignes

In tegenstelling tot de Bun J Ride in Saint-Jean-de-Sixt, is de attractie in Tignes uitsluitend bedoeld voor sprongen op ski’s, snowboards of sleeën. Van zondag tot en met vrijdag is de rode Merles-piste geopend voor bezoekers die gave stunts willen uitvoeren of de jumps van anderen willen bekijken. Om te mogen springen moet je minimaal 13 jaar oud zijn en 40 kilogram wegen. Voldoe je hieraan, dan kost het € 75,- om een sprong te maken. Om zo snel mogelijk bij deze unieke attractie te komen neem je de Merles- of Grattalu skilift.

Geschiedenis van de Bun J Ride

In februari 2009 werd in St. Jean de Sixt in de regio Auvergne-Rhône-Alpes in Frankrijk de eerste Bun J Rider ter wereld geopend. In de zomer kunnen bezoekers hier zonder hulpmiddelen springen of gebruik maken van mountainbikes en sleeën. In december 2014 werd op een hoogte van 2600 meter in Tignes een skischans aangelegd om wintersporters deze bijzondere ervaring te kunnen bieden.

Algemene informatie over het skigebied van Tignes

Tignes ligt op een hoogte van 2000 meter en biedt directe toegang tot het skigebied Espace Killy in de regio Auvergne-Rhône-Alpes. Samen met Val d’Isére is Tignes één van de beste skigebieden ter wereld en beschikt het gebied over ongeveer 300 kilometer aan pistes. Wintersporters kunnen hier genieten van een veelzijdig pisteaanbod dat reikt tot een hoogte van maar liefst 3456 meter. Een interessant weetje is dat in 1992 de freestylecompetitie van de Olympische Winterspelen hier werd gehouden.

1222 - Winter - Wendy

Over Wendy

Als klein meisje van 5 had Wendy niet kunnen denken hoe groot haar passie voor wintersport zou worden. Zodra de eerste sneeuw valt, slaat het wintersportvirus bij haar toe en telt ze af tot haar volgende wintersportvakantie.