14 oktober 2019 door Thijs in LijstjeSkigebieden onder de loep

Wil je binnenkort op wintersport, dan denk je wellicht niet meteen aan Canada. En dat terwijl Canada zich enorm goed leent voor een geweldige wintersportvakantie. Maar, wat zijn nou de meest populaire wintersportgebieden in Canada? Wij hebben het voor je uitgezocht.

#1. Whistler Blackcomb, British Columbia

Whistler Blackcomb ligt middenin de Coast Mountains van British Columbia. Ook ligt deze bestemming op maar twee uur afstand van de luchthaven van Vancouver. Hier kun je zelfs skiën in de zomer, door de grote hoeveelheden sneeuw dat hier al vroeg in het jaar valt. Whistler Blackcomb is in 2016 wederom verkozen tot het beste skiresort van Noord–Amerika. Met drie gletsjers, meer dan 3200 hectare skigebied en ruim 200 gemarkeerde pistes kun je je hier wel even vermaken.

Skigebied Whistler Blackcomb
(Foto: © Pixabay)

#2. Banff/Lake Louise, Alberta

Een van de meest bekende skigebieden van Canada, is toch wel het Banff National Park.  En Lake Louise Ski Resort alleen al heeft 139 runs! Het skigebied beschikt over 26 stoeltjesliften en twee gondels. Er valt in Banff/Lake Louise jaarlijks zo’n negen meter sneeuw!

#3. Fernie Alpine Resort, British Columbia

Fernie is wereldberoemd om zijn acht meter poedersneeuw die hier jaarlijks valt. Het skigebied bevat 140 runs, maar heeft maar zeven skiliften, waardoor het lastig is om de vele toeristen te kunnen vervoeren. De fantastische omgeving en de talloze ski-mogelijkheden (off-piste!) voor verschillende niveaus maken veel goed, gelukkig.

#4. Sun Peaks, British Columbia

Het op één na grootste skigebied van het land en volgens velen een van de mooiste skigebieden van Canada. Sun Peaks heeft een grootte van 1700 hectare en de langste piste is 8 kilometer lang. Je kunt er niet alleen skiën, maar ook langlaufen en sneeuwschoenwandelen. Ook is Sun Peaks populair bij gezinnen. Jaarlijks valt er zo’n zes meter sneeuw in Sun Peaks.

Skigebied Sun Peaks
(Foto: © Pixabay)

#5. Mont Tremblant, Québec

Van over de hele wereld komen mensen skiën in Mont Tremblant. Dit skigebied ligt op 130 kilometer afstand van de luchthaven van Montreal en is hierdoor dus goed te bereiken. Er is voldoende variatie in niveaus met 95 runs en er is een ondergrondse parkeergarage. Het hele dorp is autovrij en daarmee zeer sfeervol en veilig.

Vergeet niet je eTA aan te vragen!

Hebben we je kunnen overtuigen? Vergeet dan niet eerst een eTA aan te vragen. Deze heb je nodig wanneer je per vliegtuig naar Canada reist. Ga je over land, of met de boot? Dan heb je deze niet nodig. Tegenwoordig kun je de eTA Canada aanvragen makkelijk en snel online. Vraag deze wel op tijd aan, want de beoordeling van je aanvraag mag 72 uur duren. Het wordt aangeraden om de eTA een aantal weken voorafgaand aan je reis aan te vragen. Wordt de aanvraag afgewezen, dan heb je eventueel nog tijd om een visum aan te vragen. Dan is het alsnog mogelijk om naar Canada te reizen.

Een eTA Canada is vijf jaar geldig, tenzij in de geldigheidsperiode het gekoppelde paspoort verloopt, dan vervalt de eTA reistoestemming automatisch. Dat heeft te maken met het feit dat de eTA elektronisch gekoppeld is aan je paspoortnummer. Doorgaans mag je met een eTA zes maanden achtereen verblijven, maar de douane in Canada geeft het definitieve besluit. Zij beslissen uiteindelijk ook of je daadwerkelijk het land mag betreden. Vraag jouw eTA Canada aan op: https://www.etacanada-aanvragen.nl/

Skidorp Canada
(Foto: © Pixabay)

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen