23 september 2019 door Thijs in Nieuws

In skigebied 3 Zinnen Dolomiten is men al jaren aan het investeren in de modernisering van het skigebied. De meest recente ontwikkeling is de komst van de 8-persoons ‘Hasenköpfl’ stoeltjeslift. Ook werkt men achter de schermen in het Hochpustertal nog altijd aan een mogelijke liftverbinding met Osttirol en Veneto. In dit weblog al het wintersportnieuws 19/20 uit skigebied 3 Zinnen Dolomiten.

8-persoon stoeltjeslift naar de top van de Helm

Nadat er in skigebied Helm-Stiergarten-Rotwand boven Vierschach vorig jaar al een nieuwe 6-persoons stoeltjeslift werd geopend, komt er dit seizoen weer een nieuwe lift bij. Een 8-persoons stoeltjeslift gaat de oude 3-persoons stoeltjeslift richting de top van de Helm (2200 m) vervangen. De lift krijgt de naam Hasenköpfl en ontsluit de gelijknamige pistes van de Hahnspiel. Met onder andere stoelverwarming en een weerkap voldoet de Hasenköpfl-bahn aan de modernste eisen. Om jonge wintersportertjes veilig in te kunnen laten stappen komt er in een dalstation een lopende band, die zich aan de hoogte van de kleinste passagier aanpast. Vanaf het bergstation kun je je wagen aan de langste afdaling van het skigebied. De dalafdaling naar Vierschach is 5 kilometer lang en overbrugt 1000 meter hoogteverschil.

Cijfers & feiten van de nieuwe 8-persoons Hasenköpfl stoeltjeslift in skigebied 3 Zinnen Dolomiten

Bergstation: Helm Lengte: 1446 m
Hoogte bergstation: 2227 m Hoogteverschil: 305 m
Snelheid: 5 m/sec. Tijd: ca. 05:00 min.
Stoeltjescapaciteit: 8-personen Capaciteit: 3600 pers./uur
Aantal stoeltjes: n.b. Plaats: Vierschach

Pistekaart Hasenköpfl stoeltjeslift
Ligging van de nieuwe Hasenköpfl stoeltjeslift

Uitzicht op het 'Sextner Sonnenuhr'

De pistes rond de top van de Helm staan te boek als de mooiste van het skigebied. Voorheen was deze plek alleen bereikbaar via een sleeplift en de oude 3-persoons Helm stoeltjeslift. Hierdoor ontstonden er bij de dalstations al snel wachtrijen. In de nieuwe situatie moet dit probleem tot de verleden tijd behoren. De capaciteit stijgt van 1500 naar maar liefst 3600 personen per uur. Tijdens de 5 minuten die je in de Hasenköpfl stoeltjeslift spendeert, heb je een prachtig uitzicht op de ‘Sextner zonnewijzer’. Ieder uur schijnt de zon hier op een andere bergketen, waardoor je met deze natuurlijke zonnewijzer de tijd kunt bepalen.

Impressie bergstation Hasenköpf stoeltjeslift
Foto: © Konsortium 3 Zinnen Dolomites)

Liftverbinding met Skizentrum Sillian en Val Comelico

Voor de komende jaren plant men in skigebied 3 Zinnen Dolomiten een liftverbinding met skigebieden in Veneto en Osttirol. Ski Area Val Comelico maakt momenteel al onderdeel uit van de skiregio, maar is nog niet via liften verbonden met het hoofdgebied. Twee gondels, via Bagni di Valgrande, moeten hiervoor gaan zorgen. 
De oversteek naar het Oostenrijkse Osttirol moet gemaakt worden via de top van de Stiergarten (2092 m). In de zomer van 2021 wil men hier een liftverbinding richting Skizentrum Sillian realiseren. Na de voltooiing van dit project is het mogelijk om per lift van Zuid-Tirol naar Oostenrijk te gaan en ontstaat er een skigebied met 160 kilometer aan pistes. Hiermee wordt skigebied 3 Zinnen Dolomiten een van de grootste skigebieden van Italië.

Meer informatie over skigebied 3 Zinnen Dolomiten

Net wat minder bekend, maar zeker niet onbemind of minder mooi. Skigebied 3 Zinnen Dolomites is een ideaal skigebied om de schoonheid van de Dolomieten te ervaren. Hier in het Hochpustertal kun je in alle rust van de geweldige rotspunten van de Drei Zinnen (2999 m) genieten. Het skigebied beschikt over meer dan 100 kilometer aan pistes en staat, mede door de aanwezigheid van veel sneeuwkanonnen, te boek als zeer sneeuwzeker. De vakantiedorpen Innichen, Sexten, Toblach en Vierschach hebben ieder hun eigen karakter en trekken hun eigen publiek.Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen