16 september 2019 door Thijs in Nieuws

Saint-Gervais Mont Blanc heeft vorig seizoen een ambitieus plan gelanceerd. In de komende jaren wil het maar liefst 157 miljoen euro in het skigebied investeren. De eerste lift die in aanmerking kwam voor vernieuwing was de lange, trage Chattrix stoeltjeslift. Vanaf komend wintersportseizoen stap je niet meer in een 2-persoons lift, maar in een moderne 6-persoons. In dit weblog meer informatie over de nieuwe Chattrix stoeltjeslift in Saint-Gervais Mont Blanc.

21 december 2019 opening nieuwe Chattrix stoeltjeslift

De Chattrix stoeltjeslift ligt even ten zuiden van Saint-Gervais, bij Saint-Nicolas-de-Véroce. Het is één van de toegangsliften tot het skigebied, maar door het gebrek aan snelheid en capaciteit ontstonden hier vaak lange wachtrijen. De 2-persoons stoeltjeslift werd in 1982 aangelegd, maar voldoet niet meer aan de verwachtingen op het gebied van comfort en snelheid. Vanaf wintersportseizoen 2019/2020 stap je hier in een nieuwe 6-persoons stoeltjeslift die wél aan de huidige standaard voldoet. Ook het dal- en bergstation, de werkplaats, de kassa’s en de kantoren worden volledig vernieuwd en herbouwd. Voortaan hoef je bij het dalstation geen trappen meer te beklimmen, maar kun je op hetzelfde niveau instappen. Ook de Chattrix piste wordt aangepast, zodat het voor beginnende skiërs makkelijker wordt om de lift te bereiken. De kosten voor de aanleg van de 6-persoons Chattrix stoeltjeslift in Saint-Gervais Mont Blanc bedragen 8,5 miljoen euro.

Cijfers & feiten van de nieuwe 6-persoons Chattrix stoeltjeslift in Saint-Gervais

Bergstation: Crêtet des Vernes Lengte: 1376 m
Hoogte bergstation: 1647 m Hoogteverschil: 451 m
Snelheid: 5,5 m/sec. Tijd: ca. 04:31 min.
Stoeltjescapaciteit: 6-personen Capaciteit: 2700 pers./uur
Aantal stoeltjes: 71 Plaats: Saint-Nicolas-de-Véroce

6 voordelen van de Chattrix stoeltjeslift

  • Meer comfort: sneller, comfortabeler en kortere wachtrijen
  • Échte toegangslift: betere spreiding voor toegang tot het skigebied
  • Makkelijker instappen: dalstation op straatniveau en geen trappen
  • Overzichtelijker: herontwikkeling van het gebied rond het dalstation zorgt voor meer overzicht en functionaliteit
  • Makkelijker afdalen: door de aanpassing van de piste kunnen beginners makkelijker afdalen naar Saint-Nicolas-de-Véroce
  • Toerisme impuls: impuls voor Saint-Nicolas-de-Véroce en het beginnersgebied van la Croix
Impressie bergstation Chattrix stoeltjeslift
(Foto: © S.T.B.M.A)

Milieuvriendelijke aanpak

De afgelopen 10 jaar is men in Saint-Gervais Mont Blanc druk bezig geweest om de ecologische voetafdruk op de natuurlijke omgeving te verminderen. Dit heeft geresulteerd in het behalen van de milieucertificering ISO 14001. Het liftbedrijf hecht daarom veel waarde aan milieuvriendelijkheid bij de aanleg van de Chattrix stoeltjeslift. De lift is zo ontworpen dat deze zo min mogelijk impact heeft op het milieu. Zo heeft men onder andere studies gedaan naar de impact van het project en maatregelen genomen om de fora & fauna te beschermen.

Meer informatie over Saint-Gervais Mont Blanc

Saint-Gervais Mont Blanc is schitterend gelegen aan de voet van de Mont Blanc. Al in 1806 werden hier heilzame bronnen ontdekt, waardoor Saint-Gervais uitgroeide tot kuuroord. Saint-Gervais is eerder een stad dan een dorp en er hangt een levendige sfeer. Er zijn tal van winkels, restaurants en cafés, waar je terecht kunt na het skiën. Het Evasion Mont-Blanc skigebied is de droom van iedere wintersporter en beschikt over meer dan 400 kilometer aan pistes. Voor wintersportseizoen 2020/2021 investeert Saint-Gervais Mont Blanc in een nieuwe 6-persoons stoeltjeslift op de Mont d’Arbois.

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen