15 juli 2019 door Florien in Nieuws

Het is hartje zomer, maar daar is op dit moment weinig van te merken. De temperatuur is laag, het is bewolkt en ook valt er regelmatig regen. Dat is niet alleen bij ons het geval, maar ook in de Alpen. Daar was het dit weekend zelfs zo koud, dat er op sommige bergtoppen een laagje verse sneeuw gevallen is. Benieuwd naar de webcambeelden?

Een koud weekend in juli

De weergoden zijn lekker bezig in de Alpen dit jaar: sneeuwdumpen, een extreem koude maand mei, een flinke hittegolf in juni/juli en ga zo maar door. Na een warme periode is het de afgelopen dagen behoorlijk afgekoeld. Op veel plaatsen is het koud en regenachtig. Balen, want voor de meeste mensen is de zomervakantie inmiddels begonnen.


Dit weekend was het op een aantal plaatsen in Zuid-Duitsland, Noord-Italië, Zwitserland en Oostenrijk flink koud. Zo koud, dat er op meerdere bergtoppen verse sneeuw gevallen is. Zomer of winter, verse sneeuw is iets waar ons wintersporthart altijd weer sneller van gaat kloppen! Meerdere skigebieden hebben dit weekend foto-updates van de sneeuw gedeeld. In de Instagram-update van de Stubaier Gletscher kun je goed zien hoeveel sneeuw er is gevallen.

Vandaag nog sneeuw

Ook vandaag is er nog kans op verse sneeuw. In Saas-Fee wordt maar liefst 27 cm sneeuw verwacht, in Breuil Cervinia 18 cm en in Zermat 22 cm. Vanaf morgen wordt het weerbeeld langzaam weer zomers. In de dalen schiet de temperatuur richting de 22 graden en deze gaat richting het weekend alleen maar omhoog.

Webcambeelden

Benieuwd hoe verse sneeuw in juli eruit ziet? Bekijk de webcambeelden hieronder. De sneeuwvalgrens ligt momenteel tussen de 2600 en 2700 meter hoogte. In de dalen is het groener dan groen.

Sneeuw St. Moritz in juli
St. Moritz
Sneeuw Zermatt in Juli
Zermatt
Saas-Fee sneeuw juli
Saas-Fee
Webcambeeld Zugspitze, verse sneeuw juli
Zugspitze
Saas-Fee sneeuw in juli
Saas-Fee
Verse sneeuw in Sunny Valley (Santa Caterina Valfurva, Italië) in juli
Sunny Valley (Santa Caterina Valfurva, Italië)
Sneeuw St. Moritz
St. Moritz
Breuil Cervinia verse sneeuw in juli
Breuil-Cervinia

Gaat jouw wintersporthart hier ook sneller van kloppen?

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.