17 juni 2019 door Thijs in Nieuws

In het skigebied van Gstaad kan je vanaf komend seizoen gebruik maken van de nieuwe Eggli gondel. Vanuit het dorp vervoert de 10-persoons Egglibahn je naar de Eggli op een hoogte van 1557 meter. Aan comfort zal het je tijdens de rit naar boven niet ontbreken. De cabines zijn ontworpen door de Porsche Design Studio en van alle gemakken voorzien.

Zelfde traject, nieuw dal- en bergstation

De nieuwe Eggli gondel vervangt de oude 4-persoons gondel (1983) die niet meer van deze tijd was. Het traject blijft nagenoeg hetzelfde, maar wel wordt er een compleet nieuw dal- en bergstation gebouwd. De gondels die aan de liftkabel komen te hangen zijn ontworpen door de beroemde ‘Porsche Design Studio’s’ en bieden plaats aan 10 personen. Voortaan doe je er minder dan 5 minuten over om de 1043 meter af te leggen richting de huisberg van Gstaad. Inmiddels is de oude lift al afgebroken en wordt er hard gewerkt aan de aanleg van de nieuwe lift. Nadat afgelopen wintersportseizoen al de nieuwe Saanerslochbahn in gebruik werd genomen, staat voor komend seizoen de opening van de Eggli gondel gepland.

(Foto: © Bergbahnen Destination Gstaad)

Gondel naar de huisberg van Gstaad

Gstaad ligt op een hoogte van 1050 meter en direct boven het dorp liggen twee skigebieden. Op de familievriendelijke Wispile (1911 m) kunnen kinderen in alle rust leren skiën en ook bevindt zich hier een rodelbaan van meer dan 8 kilometer naar Gsteig. Aan de andere zijde van het dorp bevindt zich de Eggli (1557 m). Vanaf komend seizoen stap je aan de rand van het dorp in de nieuwe 10-persoons gondel om op de pistes van deze veelzijdige berg te komen. De Eggli is een winterwondeland met eenvoudige, brede pistes, heerlijke bergrestaurants en een 4-kilometer lange rodelbaan. In totaal heb je op de Eggli, waar ook Saanen en Rougemont toe behoren, de beschikking over 50 kilometer aan pistes.

Cijfers & feiten van de nieuwe 10-persoons Egglibahn in Gstaad

Bergstation: Eggli Lengte: 1043 m
Hoogte bergstation: 1559 m Hoogteverschil: 515,5 m
Snelheid: 5 m/sec. Tijd: ca. 5 min.
Gondelcapaciteit: 10-personen Capaciteit: 1000 pers./uur
Aantal cabines: 20 Plaats: Gstaad

Dynamische prijs voor dagkaarten in Gstaad

Wanneer het een dag slecht weer is of als het ontzettend druk is op de pistes moet je in de meeste skigebieden dezelfde prijs voor een dagkaart betalen als op alle andere dagen. In Gstaad voert men vanaf volgend seizoen een dynamisch prijssysteem voor de dagkaart in. Op basis van bijvoorbeeld het aantal verkochte skipassen in de online verkoop en de seizoensperiode kan de prijs van de skipas maximaal 25% minder of 14% meer kosten dan de huidige vaste prijs van CHF 65. Hierdoor betaal je in Gstaad volgend seizoen tussen de CHF 49 en CHF 74 voor een dagkaart. De start van het nieuwe skiseizoen op de Eggli staat gepland voor 20 december 2019.

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.