20 mei 2019 door Thijs in Nieuws

Op een uurtje rijden van München ligt het traditionele skigebied Brauneck. Dit heerlijke skigebied in de Beierse regio Isarwinkel is geliefd bij een breed publiek. Beginners en kinderen kunnen hier in alle rust leren skiën, maar wie liever wat sportiever skiet heeft ook voldoende mogelijkheden. De afgelopen jaren is er 20 miljoen euro gestoken in de modernisering van skigebied Brauneck. Voor komend seizoen staat de opening van de nieuwe 6-persoons Schrödelsteinbahn gepland.

Liftbedrijf neemt z’n verantwoordelijkheid

Vanwege z’n leeftijd was de eigenaar van de liften in de Finstermünzkessel, aan de achterzijde van het skigebied, genoodzaakt ze te koop aan te bieden. De Brauneck- en Wallbergbahnen, die eigenaar zijn van een ander deel van de liften, heeft besloten de oude liften over te nemen. Ten eerste uit respect voor de eigenaar die hier in de jaren ‘70 de allereerste liften heeft gebouwd. Maar daarnaast ook omdat op deze manier de toekomst van het skigebied gewaarborgd blijft. Niet alleen zeer belangrijk om toeristen naar de regio Lenggries en Tölzer Land te blijven trekken, maar ook voor de werkgelegenheid.

Impressie van dalstation Schrödelsteinbahn
(Foto: © Brauneck und Wallbergbahnen GmbH)

Finstermünzbahn wordt vervangen

Het liftbedrijf gaat direct verder met de modernisering van het skigebied en werkt deze zomer aan de bouw van de Schrödelsteinbahn. Deze moderne 6-persoons stoeltjeslift vervangt de oude Finstermünzbahn, die stamt uit het jaar 1976. De Schrödelsteinbahn wordt voorzien van verwarmde stoelen, een weerkap en een in hoogte verstelbare lopende band om kinderen makkelijk in te kunnen laten stappen. Met een capaciteit van 2400 personen per uur moeten wachttijden in dit gedeelte van het skigebied tot de verleden tijd behoren. Ook het aantal kunstsneeuwinstallaties op de Finstermünzkessel wordt uitgebreid.

Cijfers & feiten van de nieuwe 6-persoons Schrödelsteinbahn in Brauneck

Bergstation: Schrödelstein Lengte: 780 m
Hoogte bergstation: 1508 m Hoogteverschil: 299 m
Snelheid: 6 m/sec. Tijd: ca. 02:20 min.
Stoeltjescapaciteit: 6-personen Capaciteit: 2400 pers./uur
Aantal stoeltjes: n.b. Plaats: Brauneck - Lenggries

Skigebied Brauneck: familievriendelijk & gemoedelijk

Het skigebied van Brauneck is volop in ontwikkeling. Zo werd in 2015 de 6-persoons Milchhäusl-Express geopend en heeft men flink geïnvesteerd in kunstmatige besneeuwing. Het skigebied beschikt over iets meer dan 30 kilometer aan pistes die bij iedereen in de smaak vallen. Ervaren skiërs kunnen zich uitleven op de zwarte Garland-afdaling (piste 1), terwijl er voor beginners in het dal ideale oefenweides zijn. Daarnaast zijn er drie kinderlanden: Kinderland Villa Lustig, KinderSchneeLand am Draxlhang en Kinderland Michi Gerg. Qua berghutten heb je ook genoeg keus, er zijn maar liefst 16 verschillende hutten om uit te kiezen!

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen