10 april 2019 door Michiel in Alpenweer | 0 Reactie(s)

Het wordt koud in de Alpen. Meerdere skigebieden zijn inmiddels al dicht, maar degene die nog open zijn, kijken glunderend naar de weerkaarten. Deze week en in het komende weekend kan je prima skiën in veel gebieden.

Temperatuur daalt flink

De dagen zijn lang en de lente is overal zichtbaar. Toch trekt een krachtig hogedrukgebied zich daar niets van aan. Met een straffe noordoostenwind wordt poollucht via Polen, Tsjechië en Duitsland naar de skigebieden geblazen. Waar het vanmiddag op 2000 meter hoogte nog rond het vriespunt is aan de noordflanken en een paar graden boven nul in Italië, wordt het de komende dagen snel kouder. Zaterdag is het 's middags -1 tot -8 graden en in de nacht soms kouder dan -10 graden.

Wel sneeuwbuien

Helemaal droog blijft het overigens niet. Zowel vandaag als donderdag trekken er winterse buien over de bergen. Met name in Zuid-Tirol, delen van Tirol, Karinthië, Tessin en Piemonte is het daardoor vaker bewolkt en valt er een laagje verse sneeuw op de hoge pistes. In het weekend beperkt de neerslag zich voornamelijk tot Karinthië en Piemonte. Vooral in Piemonte gaat flink wat neerslag vallen. De weermodellen berekenen 50 tot lokaal 100mm neerslag, dat betekent dat er boven de 2000m een dik pak sneeuw gaat vallen en dat de skicondities vaak belabberd zijn.

Vandaag is het in veel skigebieden bewolkt, zoals hier in Obergurgl

Poedersneeuw

Gelukkig beperkt het slechte weer zich tot slechts enkele regio's. De meeste Franse en Zwitserse skioorden die nog open zijn, hebben vrijwel perfecte omstandigheden te bieden. Op de hoge pistes ligt een dik pak poedersneeuw voor je klaar en met de iets koudere lucht wordt de sneeuwkwaliteit ook op de lagere pistes steeds beter. Mocht je naar Oostenrijk willen gaan, dan raden we de hoge skigebieden aan die zo dicht mogelijk bij Zwitserland liggen. Daar zullen de condities vergelijkbaar zijn. Richting Karinthië kom je steeds dichter bij het wisselvallige weer.

In Zermatt schijnt de zon
Reactie(s)

Laat een reactie achter

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het witte goud naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen