8 april 2019 door Thijs in Nieuws | 0 Reactie(s)

Komende zomer worden er in Schladming twee nieuwe gondels gebouwd. Zowel op de Planai als tussen Schladming en Rohrmoos komen nieuwe 10-persoons gondels. Hiermee gaat de capaciteit aanzienlijk omhoog en sta je vanuit het dorp voortaan sneller op de pistes. De kosten voor beide liften, die voor aanvang van wintersportseizoen 2019/2020 klaar moeten zijn, bedragen 34 miljoen euro.

Planaibahn I+II wordt 10-persoons gondel

Na meer dan dertig dienstjaren komt er een einde aan het tijdperk van de Planaibahn I+II. De huidige 6-persoons gondel heeft een te lage capaciteit en is niet meer van deze tijd. In de nieuwe situatie kunnen er 3800 wintersporters per uur vervoerd worden naar de Planai, wat een stijging van 70% betekent. Maar niet alleen vanwege de hoge capaciteit is de 10-persoons D-Line gondel van Doppelmayr een aanwinst. Ook op het gebied van ruimte en comfort scoort de lift hoog. De lift zal ook tijdens de zomermaanden gaan draaien en instappen met de mountainbike of kinderwagen is een fluitje van een cent. De 10-persoons gondel op de Planai bestaat uit twee secties en krijgt ook een nieuw berg-, midden- en dalstation. Niet alleen de huidige Planaibahn I+II moet wijken voor dit project, ook de 3-persoons stoeltjeslift wordt afgebroken. De lift moet in december 2019 klaar zijn en vergt de grootste investering die het liftbedrijf ooit gedaan heeft.

Cijfers & feiten van de nieuwe 'Planaibahn I+II' in Schladming

Bergstation: Planai Lengte: 3600 m
Hoogte bergstation: 1350 m Hoogteverschil: 600 m
Snelheid: 6 m/sec. Tijd: c.a. 05:20 min
Gondelcapaciteit: 10-personen Capaciteit: 3800 pers./uur
Aantal cabines: n.b. Plaats: Schladming

Nieuwe gondel van Schladming naar Rohrmoos

Ook ten westen van Schladming wordt een nieuwe 10-persoons gondel aangelegd naar Rohrmoos. Deze komt in de plaats van de huidige 2-persoons stoeltjeslift Rohrmoos I. De nieuwe gondel kan 2200 wintersporters per uur gaan vervoeren richting de oefenweide van de Rohrmooser skischool. Ook wordt de verbinding met de al bestaande Rohrmoos II lift verbeterd. Onder het dak van het multifunctionele dalstation zullen meerdere voorzieningen worden geboden. Ook tijdens de zomermaanden zal de 10-persoons Rohrmoos gondel blijven draaien.

Cijfers & feiten van de nieuwe 'Rohrmoos I'

Bergstation: Hochwurzen Lengte: 977 m
Hoogte bergstation: 986 m Hoogteverschil: 241 m
Snelheid: 6 m/sec. Tijd: c.a. 03:00 min
Gondelcapaciteit: 10-personen Capaciteit: 2200 pers./uur
Aantal cabines: n.b. Plaats: Schladming

Meer informatie over een wintersport in Schladming

Schladming is het bruisende middelpunt van de skiregio Schladming-Dachstein. De levendige plaats ligt op een hoogte van 750 meter in de deelstaat Steiermark. Het authentieke centrum van Schladming wordt omringd door een stadsmuur en er zijn tal van restaurants, cafés en bars. Ook worden er jaarlijks diverse evenementen georganiseerd, waaronder de Night Race op de Planai. Rond het dorp liggen meer dan 200 kilometer aan pistes. Door de verbinding tussen de vier skibergen (Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen en Reiteralm) kun je heerlijke dagtochten maken. Met ook een snowpark, off-piste mogelijkheden en verlichte avondpistes begrijp je dat het skigebied van Schladming zeer veelzijdig is.

Impressie bergstation Planai
Impressie van het bergstation op de Planai (Foto: © Schladming-Dachstein / Kreiner architektur)Reactie(s)

Laat een reactie achter

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen