Skip to navigation Skip to main content

Rotkoglbahn: nieuwe 10-persoons gondel in Hochsölden

50299 - Rotkoglbahn: nieuwe 10-persoons gondel in Hochsölden (2)

Hoewel de winter er nog niet eens op zit, zijn ze in Sölden-Hochsölden alweer bezig met het volgende wintersportseizoen. Deze zomer wordt er hier gebouwd aan een nieuwe 10-persoons gondel, de Rotkoglbahn. De Rotkoglbahn gaat de oude 2-persoons stoeltjeslift in Hochsölden vervangen, die al sinds 1986 in gebruik was. Hiermee behoort één van de laatste verouderde liften in het skigebied van Sölden ook tot de verleden tijd.

Moderne 10-persoons gondel

Vanaf volgend wintersportseizoen hoeven de wintersporters in Hochsölden dus niet meer in de oude, trage 2-persoons stoeltjeslift te stappen. Met name op koude en winderige dagen was deze lift geen pretje. Er komt hier nu een moderne 10-persoons gondel van Doppelmayr voor in de plaats. De lift krijgt 23 cabines en biedt hiermee een capaciteit van 1330 personen per uur. Hochsölden beschikt over 619 toeristenbedden en tijdens het wintersportseizoen 2017/2018 werden er in dit hoteldorp 69.000 overnachtingen geteld. Tijd om de wintersporters dus van een betere lift te voorzien voor de toegang tot het skigebied! Voortaan kunnen ook niet-skiërs een stuk eenvoudiger op de Giggijoch komen.

Cijfers & feiten van de nieuwe 'Rotkoglbahn' in Hochsölden

Bergstation: Giggijoch Lengte: 1197 m
Hoogte bergstation: 2090 m Hoogteverschil: 353 m
Snelheid: 5 m/sec. Tijd: ca. 05:45 min
Gondelcapaciteit: 10-personen Capaciteit: 1330 pers./uur
Aantal cabines: 23 Plaats: Hochsölden

Bergstation naast het Giggijoch restaurant

Het traject van de 10-persoons Rotkoglbahn in Hochsölden blijft nagenoeg onveranderd ten opzicht van de huidige situatie. Alleen het bergstation komt een stukje hoger te liggen, naast het restaurant van de Giggijoch. Iedereen die wel eens in Sölden heeft geskied, weet dat de piste onder deze lift niet de eenvoudigste van het skigebied is. Nu men hier toch aan het werk is in het kader van de Rotkoglbahn worden ook piste nr. 19 en 20 bij het dalstation verbreed. Niet alleen het comfort en de hogere capaciteit spreken in het voordeel van de nieuwe lift. In het voor- en naseizoen kunnen wintersporters in Hochsölden sneller de aansluiting maken op de sneeuwzekere pistes. De nieuwe lift is tevens een stuk veiliger en in- en uitstappen gaat makkelijker dan bij de oude stoeltjeslift.

50299 -  (2)
(Foto: © Doppelmayr)
(Foto: © Doppelmayr)

Investering van 10 miljoen euro

De bouw van de Rotkoglbahn is gebaseerd op een strak schema. Aan het einde van dit seizoen wordt direct gestart met het afbreken van de 2-persoons Rotkogl stoeltjeslift. Hierna begint men met de aanleg van de gondel, om vervolgens voor aanvang van wintersportseizoen 2019/2020 klaar te zijn. De kosten van de 10-persoons Rotkoglbahn in Hochsölden bedragen 10 miljoen euro.

Meer informatie over Hochsölden

Hochsölden is het rustige hoteldorp dat boven het bruisende Sölden ligt. Wie ver verwijderd van de rumoer en après-ski in Sölden wil blijven, zit hier helemaal goed. Zo heb je wel het geweldige, sneeuwzekere skigebied, maar toch ook de rust. Hochsölden ligt op een hoogte van 2090 meter en voor je accommodatie kun je direct op de ski’s. Zeker door de komst van de nieuwe Rotkgolbahn maak je snel de aansluiting op de Giggijoch en de rest van het skigebied. Veel voorzieningen zijn er niet in Hochsölden, je bent echt aangewezen op de faciliteiten van je accommodatie.

media widget

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.