Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: komende dagen veel zon!

50281 - Alpenweer: komende dagen veel zon! (2)

De komende dagen wordt een hogedrukgebied dominant in de Alpen. Het soms licht wisselvallige weer maakt plaats voor veel zonneschijn. Zonnig en droog weer dus op de pistes de komende dagen, waarbij de temperatuur weer oploopt. Na het weekend zou de winter zomaar nog een keer terug kunnen keren!

Hogedrukgebied wordt dominant

Woensdag kan er in Oostenrijk nog wel wat licht sneeuw vallen aan de noordzijde. Het zijn de restanten van een oude storing die geleidelijk verpietert. In Zwitserland blijft het droog en breekt de zon al steeds meer door. De wind zwakt geleidelijk verder af als het hogedrukgebied dichterbij komt en 's middags is het zo'n 9 tot 12 graden.
Donderdag gaan de temperaturen verder omhoog door de invloed van het hogedrukgebied. Er is flink wat zon in de Alpen en de temperatuur loopt op naar zo'n 13 of 14 graden. Alleen in het uiterste oosten van de Oostenrijkse Alpen kan nog een sneeuwbuitje vallen.

Stralend weekend

Het weekend ziet er stralend uit. De nulgradengrens stijgt wel tot ruim boven de 2000 meter. De ochtenden kunnen in de dalen wat mistig beginnen, maar verder ziet het er prima uit. 's Middags kan het kwik stijgen naar 15 tot 20 graden en is het gewoon lenteachtig. De wind houdt zich rustig en dus is het uitstekend weer op de pistes.

50281 -  (6)
Stralend weer in Alpe d'Huez
Stralend weer in Alpe d'Huez
50281 -  (7)
Het zonnetje komt boven de Eiger, Mönch en Jungfrau uit (Lauberhorn, Jungfrau Region)
Het zonnetje komt boven de Eiger, Mönch en Jungfrau uit (Lauberhorn, Jungfrau Region)
50281 -  (8)
Prachtig wintersportweer in Ski Arlberg (Kriegerhorn, Lech am Arlberg)
Prachtig wintersportweer in Ski Arlberg (Kriegerhorn, Lech am Arlberg)

Komt de winter terug?

Vakantievierders die in de eerste week van april in de Alpen zitten moeten rekening houden dat het weerbeeld drastisch kan gaan veranderen. De meeste modellen laten het hogedrukgebied van de weerkaart verdwijnen en depressies nemen de regie over in het westen en centrale deel van Europa. Als dit uitkomt dan betekent dit dat in de loop van volgende week er weer flink wat sneeuw kan gaan vallen in de Alpen en dat het een stuk kouder wordt.

123 - Winter - Michiel

Over Michiel

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het wit naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.