27 september 2013 door Thijs in 'Skigebieden onder de loep''

Wintersportgebieden in Wallis

Wallis ligt in het zuiden van Zwitserland en beschikt over tal van veelzijdige wintersportbestemmingen die bovendien zeer sneeuwzeker zijn. Iedere wintersporter voelt zich hier thuis. Tussen de Rhônegletsjer en het Meer van Genève liggen 47 vierduizenders die samen de imposante bergwereld van deze regio vormen. Pittoreske dorpjes, levendige skidorpen, pistes met poedersneeuw, langlaufloipes door de ongerepte natuur. In Wallis vind je altijd een bestemming die bij jou past. Laat je verrassen door de schoonheid van de Walliser winter.

Natuur, cultuur en avontuur

Wintersporten in Wallis is veel meer dan alleen afdalen van heerlijke pistes. Door de zon gekleurde huizen geven de geschiedenis van de regio weer en de besneeuwde bossen vormen samen met de bergen een prachtige natuur. De veelzijdigheid van Wallis wordt goed duidelijk wanneer je kijkt naar de diverse bestemmingen. Kuuroorden, authentieke bergdorpen, toerski bestemmingen en familievriendelijke wintersportoorden.

Zermatt, aan de voet van de Matterhorn

Wintersportbestemmingen van formaat

In Wallis liggen tal van wintersportbestemmingen met een grote naam. Neem Zermatt, aan de voet van de Matterhorn, één van de bekendste bergen in de Alpen. Het sfeervolle dorp is autovrij en mensen vanuit de hele wereld komen hiernaartoe. Ondanks de internationale invloeden heeft Zermatt nog wel degelijk wonderschone, authentieke trekjes. Saas-Fee behoort tot de topskioorden van Zwitserland en is in tegenstelling tot veel andere plaatsen niet verstedelijkt. Midden in het centrum van Saas-Fee zijn nog oude ‘Spycher’ te vinden. Dat zijn de typische houten opslagschuren die op palen staan om de voorraad tegen ongedierte te beschermen. Verbier hoort ook zeker thuis in dit rijtje, dit moderne dorp voelt haast aan als een stad en heeft een levendige après-ski.

Kuuroorden in Wallis

Heerlijk ontspannen en genieten van wellness maakt voor veel mensen ook een belangrijk onderdeel uit van de wintersport. In Wallis vind je tal van kuuroorden waar je aan relaxen een dagtaak hebt. Crans-Montana is zonder meer de bekendste en ligt op een zonnig plateau boven het Rhônedal. Het dorp beschikt over tal van kuur en wellness mogelijkheden en liefhebbers van shoppen komen in dit mondaine dorp ook niets tekort. De thermische bronnen van Leukerbad zijn al vanaf de middeleeuwen bekend. Sindsdien floreert het kuurtoerisme hier en zou je bijna vergeten dat het dorp ook over een skigebied beschikt met meer dan 50 km aan pistes.

Kuuroorden in Wallis

Familievriendelijke wintersportregio

Ook voor een wintersport met de familie kun je met een gerust hart afreizen naar Wallis. Bestemmingen als Nendaz, Bellwald en Bettmeralp ontvangen families met open armen. Nendaz ligt centraal in het skigebied Les Quatre Vallées maar wanneer je je beperkt tot de pistes van Tracouet is alles goed te overzien. Bellwald heeft de meeste zonuren van de Alpen en beschikt al jaren over het ‘families welkom’ label. Het autovrije Bettmeralp maakt deel uit van de Aletsch Arena, een regio met tal van kinderlanden, familieprogramma’s en kindvriendelijke skischolen.

Authentieke skidorpen

Voor liefhebbers van rust en een authentieke sfeer heeft Wallis ook genoeg te bieden. De regio beschikt over tal van dorpen waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Neem Grimentz dat bekend staat als ´het mooiste dorp van heel Wallis´. Sommige boerderijen zijn al in de 15e eeuw gebouwd wat goed zichtbaar is aan de graanschuren die door de zon zijn zwartgeblakerd. Andere sfeervolle bestemmingen in Wallis zijn: Les Crosets, Grächen en Veysonnaz.

Klik hier voor meer informatie over een wintersport in Wallis >>

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen