28 februari 2019 door Joris in Tips | 0 Reactie(s)

Een zonnebril wordt automatisch gelinkt aan mooi weer en de lange zomerdagen op het strand of op het terras. Maar wist je dat een zonnebril ook in de winter goed van pas komt? Dit zijn 4 redenen om een zonnebril op je neus te zetten in de winter – vooral tijdens de wintersport!

#1. Je voorkomt verbranding door zonlicht

Zonverbranding in de winter? Ja dat kan, bijvoorbeeld als het flink heeft gesneeuwd in Nederland of wanneer je op de piste staat tijdens het wintersporten. In de witte sneeuw wordt het zonlicht namelijk op volle sterkte gereflecteerd. Je beschermt je huid vrij eenvoudig met kleding of zonnebrandcrème, maar vergeet niet om ook je ogen bescherming te bieden! Deze zijn namelijk extra gevoelig voor schadelijke ultraviolette straling. Een goede zonnebril biedt volledige bescherming en voorkomt vervelende kwalen, zoals sneeuwblindheid. 

Sneeuwblindheid – ook wel lasogen genoemd – is het gevolg van te veel blootstelling aan uv-straling. Uv-straling tast het hoornvlies aan en veroorzaakt een ontsteking. Je ogen voelen branderig aan, zien er rood uit en kunnen geen licht verdragen. Het liefst lig je in een donkere ruimte met je ogen dicht.

#2. Je hebt minder last van hoofdpijn of vermoeide ogen

De zon laat zich misschien niet vaak zien in de winter, maar haar licht is desondanks toch vrij intens. Dit komt doordat wolken het zonlicht reflecteren. Dat zie je misschien niet direct, maar voel je wel aan je ogen. Onbewust knijp je ze vaker tot spleetjes om de hoeveelheid licht te reduceren, met vermoeidheid en/of hoofdpijn tot gevolg. Een zonnebril biedt in deze situaties een prettige uitkomst!

#3. Je gaat veiliger de weg op

Niets is zo gevaarlijk als plotselinge verblinding door laagstaande zon in het verkeer. Wist je dat maar liefst 1 op de 5 automobilisten wel eens in gevaar is geweest doordat ze geen zonnebril droegen? Dat blijkt uit onderzoek van Pearle en Veilig Verkeer Nederland. Daarom maken zonnebrillen écht het verschil in veiligheid op de weg:

  • Je wordt niet overvallen door de laagstaande zon als je een bocht maakt
  • Je hebt minder last van schitteringen op de weg (nadat het heeft geregend)
  • Je ervaart een rustiger beeld, waardoor je de omgeving beter tot je neemt

#4. Je voorkomt droge ogen in de winter

Is lippenbalsem heilig in de winter en kun je écht niet zonder je handcrème? Je huid kan wel extra verzorging gebruiken door de temperatuurwisselingen van binnen naar buiten (en vice versa). Maar dat geldt ook je ogen! Jouw oogvocht verdampt sneller door de temperatuurverschillen van binnen en buiten. Daarom kun je het beste een zonnebril dragen zodra je naar buiten stapt om de koude lucht uit je ogen te weren.

Zo herken je een goede zonnebril voor de winterdag

Tijd om jouw ogen de bescherming te bieden die ze nodig hebben in de winter. Maar dat lukt alleen met een goede zonnebril. Zorg er daarom voor jouw zonnebril voorzien is van een:

  • Uv-filter: Controleer de zonnebril op de aanduiding ‘100% UV’ of ‘UV400’.
  • CE-markering: De CE-markering geeft de kleurintensiteit van de glazen aan, waarbij categorie 0 wordt gedragen bij bewolkt weer en categorie 4 het meest geschikt is voor wintersport.
  • Perfecte pasvorm: De zonnebril heeft grote glazen en is perfect afgesteld op jouw gezicht, zodat er geen zonlicht langs het montuur valt.
  • Gepolariseerde glas: Prefereer je optimaal zicht? Kies dan voor gepolariseerd glas! Deze neutraliseren lichtschitteringen en -weerspiegelingen.

Bij Pearle kies je uit een ruime selectie zonnebrillen, die jouw ogen bescherming garanderen in de winter. Benieuwd? Ontdek de zonnebrillen collectie direct online!

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen