26 februari 2019 door Joris in Tips | 0 Reactie(s)

Apps op onze telefoon: we kunnen bijna niet meer zonder. Deze handige programma's zijn goed voor entertainment, maar bieden ook nuttige informatie. Ook tijdens je wintersportvakantie is het verstandig om je telefoon mee de piste op te nemen. Er zijn namelijk verschillende apps die ervoor zorgen dat je optimaal profiteert van de sneeuw. Wil je weten welke apps je zeker op je telefoon moet hebben? Lees dan verder.

Wetter.at

Ga je op vakantie en ben je op zoek naar een goede weer app? De app van Wetter.at is een echte aanrader. Per dorp kun je de weersverwachting bekijken per dag, maar ook voor meerdere dagen. Zo ga je voorbereid de piste op.

SkiFit

Deze app komt vooral van pas voordat je op wintersportvakantie gaat. SkiFit zorgt er namelijk voor dat jij zo fit mogelijk op de piste staat. De app geeft je verschillende oefeningen die precies de juiste spiergroepen trainen. Zo werk je aan je kracht, maar krijg je ook oefeningen op het gebied van balans en conditie. De filmpjes van de app zijn duidelijk en dus ook door beginners te volgen.

Afdaling

Tijdens een wintersportvakantie leg je heel wat kilometers af op je ski's of snowboard. Daarom is het fijn om te weten wat je allemaal gepresteerd hebt op de piste. Dankzij de app Afdaling krijg je hier inzicht in. De app registreert al je ritten met behulp van GPS-tracking. Vervolgens worden deze gegevens opgeslagen en weergegeven in duidelijke grafiekjes. Zo zie je hoe snel je ging, hoeveel kilometer je in totaal hebt afgelegd, wat je snelste afdaling was en nog veel meer.

Snowciety

Het is natuurlijk leuk om op de hoogte te zijn van je eigen statistieken, maar het is nog leuker om deze te delen met je vrienden. Daarvoor is de app Snowciety ontwikkeld. Met behulp van deze app sta je altijd in contact met de vrienden of familieleden die ook op wintersportvakantie zijn. Jullie krijgen inzicht in elkaars statistieken, maar kunnen ook foto's delen. Het is zelfs mogelijk om te zien waar je vrienden zich bevinden, zodat jullie elkaar weer makkelijk op kunnen zoeken na een lange dag op de piste. Een voordeel van deze app is dat je geen internet nodig hebt om hem te kunnen gebruiken. Dat scheelt weer in de kosten.

Ullr’s Mobile Avalanche Safety Tools

Veiligheid is een belangrijk onderwerp tijdens wintersportvakanties. Vooral wanneer je het leuk vindt om off-piste te skiën, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de huidige omstandigheden in jouw skigebied. Met behulp van Ullr’s Mobile Avalanche Safety Tools krijg je inzicht in lokaal lawinegevaar, krijg je de laatste lawineberichten en houd je de weersomstandigheden moeiteloos in de gaten. Let op: ski nooit off-piste zonder gids en de juiste veiligheidsmaatregelen!

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen