21 februari 2019 door Joanne in Tips | 0 Reactie(s)

Je wintersportvakantie is natuurlijk om te genieten. Dat doe je op de piste, in de après-ski of gewoon gezellig met de familie op de bank. Zonde als je tijd kwijt bent aan andere zaken, zoals boodschappen doen. Natuurlijk is het leuk om in lokale supermarkt te kijken wat voor lekkers er wordt verkocht en is het nodig om sommige items vers te kopen. Maar, voor alle anders zaken is het fijn om dat alvast in Nederland in te slaan. Dat bespaart je niet alleen tijd, het is vaak ook nog veel goedkoper. Ga je met een auto, dan laad je die alvast vol met allerlei boodschappen waar je tijdens de vakantie dan niet meer aan hoeft te denken. 

Ontbijt uit Nederland of verse broodjes van de bakker

Het ontbijt is heel geschikt om geheel uit Nederland mee te nemen. Pindakaas, jam, hagelslag, afbakbroodjes, muesli, fruit, thee en koffie. Je kunt het allemaal alvast inslaan in Nederland. Als je ook nog een koelbox meeneemt, dan kun je (voor de eerste dagen) zelfs melk en boter meenemen. Voor de afbakbroodjes is het natuurlijk wel van belang dat er een oven aanwezig is in het huisje. Uiteraard kun je ook heerlijke verse broodjes halen bij de bakker. Tja, dan neem je natuurlijk alleen beleg mee en laat je de afbakbroodjes fijn in Nederland.

ontbijtproduten wintersport
Ontbijtproducten om mee te nemen uit Nederland

Lunch in een restaurant of meenemen?

Eten in een berghut of pisterestaurant is natuurlijk ontzettend leuk en eigenlijk ook wel een deel van de lol van de skivakantie. Maar het is vaak ook behoorlijk duur én soms kan het wel heel druk zijn. Je kunt ook heel goed hiervoor de boodschappen al uit Nederland meenemen. Smeer je broodjes met pindakaas en vul je thermosfles met soep, koffie of thee. Tip: in de soep kun je zelfs worsten meenemen. Lekker bij je broodjes. Dit alles eet je of in de lift of bij speciale picknickplekken die in sommige skigebieden hiervoor zijn gemaakt. Uiteraard kun je voor de lunch ook terug naar je accommodatie. Schoenen uit, tafel dekken en bijvoorbeeld een eitje bakken. 

Hollandse snack

Van skiën krijg je honger. Je eet vaak meer dan thuis, want je beweegt ook meer dan normaal. Het is dan ook een goed plan om je zakken of rugzak gevuld te houden met wat snacks. Snacks die je thuis wellicht niet wilt eten, maar tijdens de wintersport oh, zo'n zin in hebt. Chocoladerepen, drop, mueslirepen, noten en koekjes, je koopt het allemaal al vast in Nederland. Iedereen wordt vrolijk als je al dat lekkers uit de rugzak tevoorschijn tovert of als er 's middags in de accommodatie wat lekkers te eten ligt. 

Schnitzel of pasta bij het avondeten?

Voor het avondeten geldt hetzelfde als voor de andere maaltijden: zonde om hier teveel tijd aan kwijt te zijn! Van al dat skiën ben word je moe en boodschappen doen heb je dan vaak geen zin in. Vanuit Nederland kun je genoeg meenemen waarmee je een aantal simpele maaltijden kunt bereiden. Denk aan pasta, tomatensaus, chili con carne, gehaktballen, stamppot, groenten in blik en potten. Koop het goedkoop in bij de Lidl of Aldi en je houdt wat budget over om ook een avondje uit eten te gaan. 

Boodschappen voor het avondeten tijdens de wintersport
Neem wat pasta, rijst, saus en groenten in blik mee voor een simpele maaltijd

Après-ski in je eigen chalet of op de piste?

Ga je naar de après-skibar dan hoef je natuurlijk geen drank uit Nederland mee te nemen. Maar zit jij 's avonds in het appartement nog lekker aan een drankje of wil je iets bij het eten drinken, dan kan dat natuurlijk goed meegenomen vanuit huis. De borrelhap (als chips, kaas en worst) hoort daar ook bij. 

Handig voor in de keuken 

Afhankelijk van de accommodatie waarin je verblijft, is het ook handig om een aantal andere producten mee te nemen. De keukenvoorzieningen in sommige appartementen of chalets zijn niet optimaal. Denk aan een sponsje, afwasborstel, afwasmiddel, vaatwastabletten, theedoeken, schoonmaakdoekjes, schaar, kaasschaaf, keukenmes en snijplank. Ook handig voor tijdens het koken zijn bouillonblokjes, kruiden en olijfolie.

Wat neem jij mee uit Nederland?

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Joanne gaat het liefst zo vaak mogelijk naar buiten, de natuur in en het liefst naar de bergen. Qua skiën is ze een laatbloeier, maar ze heeft de 'schade' ruimschoots ingehaald. Inmiddels geeft ze skiles, zodat ze in de winter nog meer in de bergen kan zijn.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen