Skip to navigation Skip to main content

Gastronomie van hoog niveau

4324 - Gastronomie van hoog niveau (1)

Bij een heerlijke wintersport, hoort natuurlijk ook heerlijk eten! In Tirol vind je tal van voortreffelijke bergrestaurants met een uitstekend culinair aanbod. Heb jij al eens op een hoogte van meer dan 2000 meter zwaardvis gegeten? Tiroler Gröstl en Kaiserschmarrn is lekker maar soms mag het ook best een tikje chiquer. Daarvoor zit je bij de onderstaande adressen helemaal goed. Niet alleen de geijkte wintersportgerechten maar ook bijzonderheden die je niet in zo'n omgeving zou verwachten.

Een van de beste adressen in Tirol

De Kristallhütte, de “berghut van de kristallen” van skistation Kaltenbach, is een van de beste adressen in Tirol om te verblijven. Het is ideaal gelegen en heeft een fantastisch panoramisch uitzicht op de Alpenwereld van de Zillertaler Alpen. Het is bovendien geen berghut in de traditionele zin van het woord. Het terras is ingericht met teakhouten meubels en de moderne en tegelijkertijd traditionele lounge en open keuken maken van de Kristallhütte een geraffineerd bergrestaurant. Het kan alleen op ski’s worden bereikt, omdat er in de buurt van het restaurant geen skiliften zijn. De gerechten die worden geserveerd variëren van traditionele gerechten uit de Tiroler keuken tot verrukkelijke maaltijden die vergezeld gaan van exquise wijnen.

Wedelhütte in het Zillertal

In het skigebied van Hochzillertal is in 2009 een luxe chalet en hotel met skihut geopend: de Wedelhütte. Op 2.350 meter, het hoogste punt van het skigebied, tussen Wimbachkopf en Marchkopf, worden de gasten ontvangen in een gezellig chalet met het comfort van vijf sterren, uniek dankzij de buitengewoon mooie ligging. Al bij het opstaan word je aangetrokken door het uitzicht op de schitterende toppen van de Zillertaler Alpen die skiërs uitnodigt om de kristalheldere lucht van een winterdag in te stappen. De zitkamer bij de nieuwe Wedelhütte wordt gecompleteerd door de exclusieve gourmetkeuken. In de “Premium Wedler Lounge” worden lokale gerechten met raffinement geherinterpreteerd om de smaak van de gourmets te verrijken. In de berghut kunnen ook dagjesmensen zich een heerlijke “Tafelspitz” laten smaken en op het ruime solariumterras van de zon genieten.

Skilounge Serfaus

In de Tiroler Skilounge 1a in Serfaus word je in de watten gelegd… Allereerst ontvangen de gasten in deze lounge pantoffels. Skischoenen moeten buiten blijven staan. Hierdoor is de sfeer meteen gezelliger en ontspannen. In de skilounge worden niet alleen traditionele specialiteiten uit de Tiroler keuken, maar ook internationale gerechten geserveerd. De exquise maaltijden worden bereid met plaatselijke producten, waarbij, zowel bij de vis- en vleesspecialiteiten, veel aandacht wordt geschonken aan de versheid van de ingrediënten. De Skilounge verrast bovendien met dagmenu’s waarin de gevarieerde keuken nog meer tot uiting komt.

Meer dan 1000 wijnen uit de hele wereld

Een uitstekende keuken in l’Hospiz Alm in St.Christoph am Arlberg. De oude houten berghut waar de haard altijd brandt, is zeer sfeervol. Op het menu staan ware culinaire verrassingen en de wijnkaart doet het hart van wijnliefhebbers sneller kloppen. Indien je het geluk hebt in het Hospiz te dineren, raden wij aan om een bezoek aan de wijnkelder te brengen waar meer dan 1000 wijnen uit de hele wereld op deskundige wijze worden bewaard.

Verse zwaardvis op 2185 meter

Op een hoogte van 2185 meter in St. Anton am Arlberg bevindt zich het hoogste restaurant met 2 cappelli (sterren) ter wereld. Ongelooflijk, maar de Galzig-Verwallstube geniet internationale faam vanwege zijn visspecialiteiten. Hier worden op sublieme wijze kreeften, garnalen, zeebaars en vele andere lekkernijen bereid. Maar ook de traditionele en eerlijke Tiroler keuken met gerechten op basis van berggeit, hert en goulash ontbreekt niet. Een fundamentele vereiste waarvan de chef-kok nooit afwijkt is de versheid van de ingrediënten. Hij liet zelfs eens een zwaardvis van viereneenhalve meter naar de berghut brengen. De vis werd in zijn geheel vervoerd en omdat het personeel van de stoeltjeslift hem niet naar binnen kon hijsen, werd hij aan de cabine vastgemaakt. En zo was het voor het eerst dat in de Tiroler Alpen een zwaardvis in de stoeltjeslift omhoog ging om te eindigen… in de koekenpan!

7 nachten Tirol inclusief skipas vanaf € 362,- >>

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.