15 december 2012 door Thijs in 'Nieuws''

Niet alleen in het Alpengebied heeft het flink gesneeuwd, ook in Winterberg is een aardig pak gevallen! Zo veel, dat er alweer enkele dagen geskied kan worden in het Sauerland! Er ligt zo’n 60 centimeter sneeuw en een groot deel van de pistes is geopend. Heb jij al plannen gemaakt voor de kerstvakantie? Winterberg ligt op slechts een paar uurtjes rijden van Nederland en is ideaal voor een skiweekend of korte wintersportvakantie. Ook is er een ruim aanbod aan accommodaties om in te overnachten. In winterberg wordt het zeker een witte kerst!

Skigebied Ferienwelt Winterberg

De bergen in het Sauerland reiken tot een hoogte van 800 meter en bieden wintersporters prima mogelijkheden. Natuurlijk ben je door de geringe hoogte afhankelijk van een goede winter en sneeuwkanonnen maar wanneer er eenmaal sneeuw ligt kun je hier prima skiën. Skiliftkarussell Winterberg bestaat uit tien verschillende skigebieden die samen over 80 afdalingen en 45 pistekilometers beschikken. De afgelopen jaren is er flink geïnvesteerd in besneeuwings installaties en liften waardoor het steeds meer de status krijgt van een volwaardig skigebied.

Skiliftkarussell Winterberg

Het bekendste skigebied van het Sauerland is ‘Skiliftkarussell Winterberg’. De 20-tal pistekilometers liggen verspreid over diverse bergen en worden ontsloten door ruim 20 liften. Het piste-aanbod is door het geringe hoogteverschil vanzelfsprekend niet al te lastig maar toch zullen ook gevorderde skiërs zich hier vermaken. Je beleeft immers het echte wintersportgevoel, maar dan vlakbij huis! Ook onder families is Winterberg zeer geliefd. Het is een ideale bestemming om de kinderen voor de échte wintersport alvast kennis te laten maken met skiën.

Goede pistecondities

Door de hevige sneeuwval van afgelopen week is er een prima sneeuwdek ontstaan. 19 van de 26 liften zijn geopend en het is de verwachting dat dit aantal nog zal stijgen. De komende dagen gaat het nog lichtjes sneeuwen en daarbij liggen de temperaturen net onder het vriespunt. Het ziet er naar uit dat dit prima pistecondities voor de kerstvakantie gaat opleveren! In Winterberg wordt het zeker een witte kerst!

Klik hier voor een actueel overzicht van de geopende pistes en liften >>

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen