21 augustus 2012 door Thijs in 'Nieuws', Materiaal''

Skikleding trends 2013

Ten opzichte van vorig wintersportseizoen staan ons geen grote veranderingen te wachten op het gebied van skikleding. Felle kleuren blijven nog altijd in maar ook met een stijlvolle jas bestaande uit één kleur mag je gezien worden. Wel zien we de kwaliteit van jassen nog altijd omhoog gaan. Ademende kleding waarin je warm en droog blijft dankzij specifiek gebruik van diverse stoffen blijft populair. Wie afgelopen seizoen een jas heeft gekocht, hoeft niet bang te zijn nu alweer achter te lopen op de mode. De wintersportkleding van 2013 is praktisch en minder opvallend dan we de afgelopen jaren gezien hebben.

Klik hier om naar de skikleding trends van 2014 te gaan >>

Wintersportjas met kleur

Kleur

Een jas met veel kleur is nog altijd in! Een combinatie tussen limegroen en kanariegeel is nog lang niet uit de mode. Ga je liever voor veilig en kies je voor één kleur? Ook dan voldoe je aan de laatste mode trends.
Wie op wil vallen kiest voor een gewaagde combinatie van kleuren. Heldere, felle kleuren waarbij je eruit springt zijn beslist in! Jassen met kleurenblokken (soms wel 5!) zien we al enkele jaren op de piste en ook komend seizoen komt deze trend terug.
Val jij liever op met je skitechniek in plaats van je kleding? Kies dan voor een minder opvallende jas die bestaat uit een stijlvolle kleur met hier en daar een subtiel detail. Diverse freeriders kiezen voor een dergelijk model en zij worden al jaren gezien als trendsetters. Paars, limegroen, blauw en rood zijn kleuren die komend wintersportseizoen helemaal in zijn, ook oranje maak zijn comeback.

Getailleerd en multifunctioneel

Wat in de snowboardscene ‘in’ is, zien we enige jaren later ook terug bij skikleding. Komend jaar zien we veel getailleerde jassen die desondanks veel bewegingsvrijheid bieden dankzij flexibele stoffen. De look die deze jassen hebben is vaak casual of urban. Op deze manier is je wintersportjas multifunctioneel aangezien je hem ook gewoon aan kan naar je werk of tijdens een winterse wandeling in eigen land. Motieven die we bij deze jassen terug zien komen zijn tribals en ruiten. Vaak subtiel aan het uiteinde van de mouwen en aan de onderzijde van de jas.

Retro/Formule 1 stijl

Ook dit jaar blijven de jassen die onder de noemer ‘Formule 1 stijl’ vallen populair. Het gaat vaak om zeer exclusieve jassen die gemaakt zijn van de beste stoffen. Kenmerken van deze jassen zijn logo’s en onopvallende kleuren. Merken die een dergelijke lijn voeren zijn onder andere Schöffel, Eider en Colmar.

De nieuwste wintersportkleding

Houthakkerlook

Afgelopen jaar zagen we de houthakkerlook voorzichtig op de piste verschijnen. Dikke, zware stoffen en leren details zien we veel terug bij deze jassen. Zolang het maar lijkt op werkkleding! Tuinbroeken, denim stof of een skibroek met daarop een jeans patroon. De kleding die voldoet aan deze kenmerken is vaak net wat wijder, aardse kleuren voeren de boventoon.

Duurzame skikleding

Zoals in elke branche, wordt duurzaam in de skiwereld ook steeds belangrijker. Steeds meer kleding is gemaakt van 100% gerecycled materiaal. Ook bieden fabrikanten de mogelijkheid om je oude jas in te leveren zodat je jas, na recycling, een tweede leven kan gaan lijden. Natuur speelt een steeds grotere rol. Ook in het gebruik van materialen zien we dit terug. In steeds meer jassen wordt wol verwerkt en in enkele modellen zien we zelfs kasjmier. Het blijkt dat je kwalitatief zeer goede jassen kunt maken met deze stoffen. Kleuren die voor dergelijke jassen worden gebruikt zijn vaak iets soberder.

Hightech wintersportjassen

Hightech wintersportjassen

Hoewel een jas aan de buitenzijde er misschien eenvoudig uit kan zien, is hij dat van binnen allerminst. Komend wintersportseizoen draait alles om warmte- en vochtregulatie. Jassen die zich aanpassen aan het weertype, luchtkanalen en zelfs lagen die je van je jas af kunt halen of juist toevoegen. Alles moet ademen, vocht afdrijven maar desondanks warm zijn in ieder weertype. Hier ligt de grote uitdaging voor ieder wintersportmerk.

Koop jij ieder jaar een nieuwe wintersportjas of geef je niets om de laatste trends?

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.