Skip to navigation Skip to main content

Skikleding trends 2014

4997 - Skikleding trends 2014 (1)

De tijd dat rode neuzen en blozende wangen voor de enige kleur zorgden op de piste ligt al weer geruime tijd achter ons. Zien en gezien worden maakt inmiddels een belangrijk onderdeel uit van de wintersport. Opvallen met alleen je skikwaliteiten is al lang niet meer genoeg. De wintersportoutfits van de afgelopen jaren zijn steeds modebewuster geworden en ieder jaar komen er weer nieuwe trends en innovaties. In dit weblog vind je de jassen en broeken waarmee je komend seizoen op de piste gespot mag worden.

Ten koste van de essentie?

Trend georiënteerde wintersporters zullen de nieuwste mode weer met angst en beven tegemoet zien, ‘kan ik met mijn jas nog wel gezien worden in de après-ski?’. Dat de wintersportwereld inmiddels ook onderhevig is aan mode wordt niet door iedereen met gejuich ontvangen. Sceptici vrezen dat de essentie van de sport naar de achtergrond wordt verplaatst. Zij vinden dat het gaat om de wintersport techniek en niet over hoe je eruit ziet op de piste. Veel wintersporters willen er tijdens hun jaarlijkse skivakantie echter ook goed uitzien. In een mooie outfit ski je die heerlijke afdaling nog nét even fijner en zelfverzekerder. Een outfit moet je niet alleen warm houden, maar ook een warm gevoel bezorgen.

Kleur is een blijvertje!

Jassen en broeken met felle kleuren blijven ook tijdens het wintersportseizoen 2013-2014 helemaal in. Verschillende blokken met kleuren of een jas bestaande uit één kleur met ritsen die voor contrast zorgen zijn duidelijk een blijvertje. Limegroen, geel en oranje zijn kleuren die je eerder op het strand zou verwachten maar deze winter zie je ze veelvuldig op de piste. Ook met blauw mag je gezien worden, zeker als je het combineert met een andere kleur. Gewaagde kleurencombinaties zijn namelijk ook een duidelijke trend.

Gewaagde kleurencombinaties en prints

Wintersportkleding hoeft niet langer te matchen, je mag mixen wat je wil! Een oranje parka met een groene broek of een magenta jack met een bruingele broek voldoet volkomen aan de nieuwe mode. Opvallende prints zijn ook nog altijd niet passé op de piste. Van tropische bloemen tot opvallende camouflagepatronen. Bij de nieuwste wintersportmode zien we ook dat er onverwachte stoffen met elkaar gecombineerd worden zoals stretch nylon met grijs flanel. Voor mannen is het nog altijd hip om gezien te worden in streetwear met ruiten en strepen in blauw, bruin en zwart.

Hoogwaardige kleding

Naast de uitstraling van de kleding is het ook belangrijk dat het je warm en droog houdt. Er worden steeds vaker hoogwaardigere materialen gebruikt waardoor je een lichte jas draagt waar je het desondanks niet koud in krijgt. Dat je outfit ademt en over ritsen beschikt waarmee je kunt ventileren is tegenwoordig een must. Ook zien we dat sommige modellen over waterdichte zakken beschikken waar je veilig je smartphone in op kunt bergen.

Safety of fashion first?

Mode is leuk, maar het moet wel functioneel zijn. Helmen zijn niet meer weg te denken van de piste en zijn tegenwoordig een echt mode-item. Felle kleuren, hippe vizieren of opvallende designs, met een helm kun je ook een fashion statement maken. Wie een helm draagt doet al mee aan de laatste mode maar helemaal ‘fashionable’ is het als deze ook bij de skibril en wintersportoutfit past.

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.