19 februari 2019 door Miranda in 'Nieuws''

Ieder jaar worden op de ISPO in München, één van de grootste beurzen voor outdoor en sport ter wereld, de nieuwste trends en ontwikkelingen gepresenteerd. Niet alleen worden de nieuwste modellen ski’s geïntroduceerd, maar ook laten de skimerken hun kleding, skischoenen, skihelmen en skibrillen van het aankomend seizoen zien. Snowplaza was op de beurs en in dit artikel verklappen we de highlights voor het aankomend seizoen 2019/2020.

Dit zijn de skitrends van 2019/2020

Net als elk jaar, staan er weer heel veel nieuwe skimodellen klaar voor komende winter. De ski’s worden nog lichter en gemakkelijker te sturen of krijgen een nieuw design. In de allround sector valt vooral de nieuwe Deacon 84 van Völkl op. De toerski Carbon 120 van Moonlight Gear maakt indruk door een enorm laag gewicht (lichtste ski ter wereld). We waren inmiddels al een aantal jaren gewend aan ‘skischoenen op maat’, maar deze trend lijkt zich nu te gaan voortzetten in de ski’s. Original+ komt met een softwareprogramma waarmee een ski op maat gemaakt kan worden op basis van onder andere biometrische gegevens. Zo bestel je vanuit huis jouw persoonlijke ski.

Verwarm je skischoenen via een app

Het aantrekken van koude skischoenen is geen pretje. Salomon heeft hier iets op gevonden: de verwarmde skischoen. Ze kunnen op afstand middels een app verwarmd worden en zijn aangenaam warm, zodra je ze wilt gebruiken. Ze worden zelfs voorverwarmd middels een speciale timerfunctie. Tot op heden werkte de gratis app alleen op de Salomon X Pro skischoenen, maar vanaf de winter 2019/2020 zal deze functie in meerdere modellen van Salomon worden toegepast.

Skikleding ook draagbaar in de stad

De tijd dat skikleding alleen functioneel op de berg moet zijn, is allang voorbij. Het is ook belangrijk dat het er goed uitziet. De trend gaat meer en meer naar jassen die ook in de stad niet misstaan. Het merk Helly Hansen richt zich hierbij vooral op de kleuren rood, wit en blauw, maar Bergans pakt het een stuk kleurrijker aan. De Zwitserse firma Kjus combineert functioneel met een sjiek tintje met de nieuwe lijn Hydrobot. Het waterdichte en ademende membraan dat ze bij deze lijn gebruiken is gewaardeerd met een ISPO-Award.

Duurzaamheid steeds belangrijker

Ook het thema duurzaamheid wordt voor de meeste skimerken steeds belangrijker. Daarbij draait het niet alleen om behoud van de natuur, maar ook services t.a.v. reparaties en levensduur. Het merk Patagonia gaat hierbij heel ver in haar service. Ook kunstmatige isolatiestoffen worden steeds duurzamer. Zo ontwikkelde PrimaLoft een synthetische isolatie die uitsluitend uit gerecycelde biologisch afbreekbare vezels bestaan. Ook de firma Holmenkol brengt een volledig afbreekbare 100% biologische skiwax op de markt.

Duurzaamheid steeds belangrijker in skimarkt

Bio-PrimaLoft is biologisch afbreekbaar (Foto: ©PrimaLoft)

Hier kun je de nieuwe ski’s van 2019/2020 zelf testen

Tijdens de ISPO in München hebben we alle nieuwe ski’s alvast kunnen zien. Kun jij niet wachten om ze zelf uit te proberen dan kun je naar een van de testevents die aan het einde van het seizoen in de Alpen georganiseerd worden. Zo kun je van 24 tot en met 30 maart testen tijdens het Intersport Skitestivals in Obertauern en van 26 tot en met 28 april op de Kitztsteinhorn in Kaprun tijdens het Frühlingsfest.

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen