19 januari 2012 door Thijs in 'Skigebieden onder de loep''

Zoals je gisteren kon lezen verbleef Snowplaza afgelopen weekend in Superdévoluy. Het dorp riep een heleboel reacties en meningen op, zowel positieve als negatieve. Feit is dat je voor weinig geld hier prima kunt skiën. Verwacht echter geen sfeer of gezelligheid in dit typische jaren ’70 skistation.

Statige hoogbouw

Een flatgebouw van 15 verdiepingen hoog en honderden meters breed vormt het hart van Snel de piste op!

Dat belooft niet veel goeds voor het bijbehorende skigebied! Tussen het dorp en het skigebied zit echter een wereld van verschil. Een mix tussen stoeltjesliften en (oude) pannenkoekliften ontsluit 100 kilometer aan pistes. De pistes zijn van een eenvoudig karakter en waren ondanks de geringe hoeveelheid sneeuw in prima conditie. Op een enkele ijsplaat na was het heerlijk skiën op de zonnige pistes van Superdévoluy. De gedachte aan het sfeerloze dorp was daarom ook al snel uit mijn geheugen verdwenen.

Brede ‘autobahnen’

De brede pistes onder de twee stoeltjesliften die vanuit het dorp vertrekken werden al snel mijn favoriet. Op de rustige pistes kan je in alle rust je bochten draaien en heerlijk naar beneden zoeven. Ook voor beginners zijn deze pistes, en eigenlijk het hele skigebied, zeer geschikt. Alleen één advies, neem alsjeblieft les in plaats van zelf te gaan lopen stuntelen op de piste. We hebben heel wat valpartijen gezien!

Aansluiting met Joue de Loup

Superdévoluy deelt haar pistes met het naastgelegen

Off-piste Superdévoluy

Tijdens ons verblijf moeten wij het doen met slechts 65 centimeter sneeuw. Ik kan mij echter goed voorstellen dat je hier met verse sneeuw ontzettend goed off-piste kunt skiën. Onder de lift, naast de piste, overal zijn stroken die bij verse sneeuw erom vragen ‘gespoord’ te worden. Voor ons houdt het na enkele kortstondige uitstapjes naast de piste wel op.

Dubbele nasmaak

Na een weekend skiën in

Terug naar boven ▲

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Weblog

18 mei Snowplaza.nl zoekt een stagiair(e)!
16 mei Nieuwe lift in Plose: 10-persoons gondel van St. Andrä naar Kreuztal
15 mei Moet je je ski's waxen voor je ze opbergt of langere tijd niet gebruikt?