6 februari 2019 door Michiel in 'Alpenweer'' | 2 Reactie(s)

Het is deze dagen goed toeven in de Alpen. De zon laat zich veelvuldig zien en op het dikke pak sneeuw is het volop genieten tijdens de wintersportvakantie. Donderdag passeert er nog wel een zwakke storing, waardoor het met name ten noorden van de hoofdkam even wat minder wordt. Mogelijk dat er in Oostenrijk nauwelijks iets is te merken van deze storing, in Zwitserland kan wel wat sneeuw vallen.

Volop zonneschijn

Woensdag is het uitstekend weer in de Alpen. Er is flink wat zon en een beschermende zonnecrème is geen overbodige luxe. In de dalen kan het wat bewolkt en kil zijn, boven de 700 meter is het ronduit zonnig. ’s Middags is het op de bergflanken zo’n 5 graden. Donderdag nadert er een storing vanuit het noordwesten. In Oostenrijk is het nog lang vrij zonnig en blijft het waarschijnlijk droog, in Zwitserland neemt de bewolking toe en kan er boven de 1000 meter wat lichte sneeuw vallen later op de dag. Vrijdag breekt de zon weer door. In de ochtend kan er nog een enkel sneeuwbuitje vallen maar ’s middags blijft het droog.

Zonnige wintersportweer in Mayrhofen

Droomcondities in Mayrhofen

Prachtig weekend

Het weekend ziet er prachtig uit in Oostenrijk. Op de pistes is het zonnig en aangenaam weer. In Zwitserland is het ook grotendeels zonnig. Alleen in het noordwesten komt meer bewolking voor en kan er wat sneeuw vallen. Zondag verandert het weer geleidelijk en neemt in Zwitserland de kans op sneeuw en regen later op de dag toe. Volgende week is het weerbeeld wisselvallig. De kans op een pak verse sneeuw neemt dan weer toe vanuit het noorden.

Dichter bij huis zacht

In het Duitse middelgebergte was het de afgelopen dagen prima weer voor de wintersport. Wel is daar nu de temperatuur opgelopen en ligt het kwik tot en met het weekend tussen 3 en 6 graden. Ook in de nachten is het vaak net iets boven 0. De condities zullen hierdoor minder worden, mede ook omdat het van tijd tot tijd regent. Alleen op de hoogste toppen is kans op wat verse sneeuw. Ook in de Ardennen ligt op het moment van schrijven nog flink wat sneeuw, maar hier zullen de condities de komende dagen een stuk minder worden door zachte lucht en regenval.

Webcambeeld van de piste in Winterberg

De condities in Winterberg zullen de komende dagen minder worden

Reactie(s)

door Morris Wouters op 12 februari

Hoelang blijft die warme lucht hangen?door Thijs - Webredactie Snowplaza op 13 februari

Tijdens de hele voorjaarsvakantie blijft het zacht... Op dinsdag trekt er een zwakke storing van west naar oost over de Alpen.Laat een reactie achter

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het witte goud naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen